zaterdag 15 juni 2024
spot_img

Lakkie Tweewielers – Fietsenstunt gaat uitbreiden

Zoekt u een stadsfiets, een racefiets, een heren- of kinderfiets, een elektrische fiets of een (cross)hybride fiets? Welke fiets u ook zoekt, u kunt terecht bij Fietsenstunt Lakkie van eigenaren Ton Lakeman Sr. en Ton Lakeman Jr. “We hebben voor iedereen de juiste fiets, het is slechts een kwestie van de juiste keuze maken!”

Met twee echte winkels, één in Onderdijk en ook één in Wieringerwerf kunt u de fiets van uw keuze komen bekijken en zelfs uitproberen. Daarnaast is er een uitgebreide webshop, met een zeer uitgebreide collectie.

“Met twintig afhaalpunten en ook service aan huis maken wij het u gemakkelijk. Het maakt daarbij niet uit of u de nieuwe fiets in de winkel of online bij ons aanschaft. We monteren de fiets altijd volledig af, inclusief accessoires. Service hebben wij hoog in het vaandel.” Binnenkort openen zij hun derde winkel. In Hoorn op de Van Aalstweg 8, in het winkelgebied Hof van Hoorn komt een nieuwe winkel met maar liefst 2176 m2 ruimte.

Vader en zoon
Al zo’n veertig jaar zit Ton Senior in het fietsenvak. Eerst vanaf Onderdijk 219 en vanaf 2010 vanaf het adres aan de Nes 162. “Het fietsenmakersvak heb ik geleerd door het te doen. In een fietsenwinkel, met verkoop van nieuwe fietsen en flink wat reparaties en onderhoudswerkzaamheden.”
Zijn zoon Ton Junior startte in 2012 zijn eigen winkel Fietsenstunt, met online fietsenverkoop. “Ik koos voor de nieuwerwetse vorm van een fietsen winkel,” zo licht Ton Junior toe.

Krachten gebundeld
Als snel werd het duidelijk dat de beide heren de krachten konden bundelen om al hun klanten nog beter te bedienen. De fysieke winkel combineren met een goede webshop bleek een gouden greep. De combinatie van het oude-en nieuwe tijdperk, waarin het ouderwetse handwerk en de digitale nieuwe wereld elkaar aanvullen. “Dit werkt uitstekend. Sommige mensen oriënteren zich graag via de webshop en komen dan toch naar de winkel, anderen doen dat juist andersom. Een fiets kopen kan bij ons op beide manieren. In alle gevallen leveren wij u een prima fiets en kunt u terug vallen op onze service. Dat kan vanuit Wieringerwerf, Wervershoof en binnenkort dus ook vanuit Hoorn.”

Alfred Hoekstra van Andijk
Sinds enige tijd springt Alfred Hoekstra bij in de werkplaats. “Tot voor kort had ik mijn eigen fietsenwinkel op Andijk. Daar ben ik mee gestopt en na de laatste verkopen had ik nog een klein beetje restvoorraad. Daar had Ton wel oren naar. Zo zijn we met elkaar in contact gekomen. Daar is deze fijne samenwerking uit voort gegroeid, ” aldus Alfred. “Het is voor mij een mooie manier van afbouwen van mijn werkzaamheden, voor de winkel hier ben ik een waardevolle extra hulp.”

Nieuwe vaklui welkom
Het vinden van jonge, gemotiveerde en leergierige technische handjes is een moeilijke klus. “Wij zouden best een paar jongens of meiden kunnen gebruiken om hen via stages en leer/werk trajecten te laten zien hoe leuk het fietsenmakersvak is. Ook als je automonteur wilt worden, of een ander technisch beroep voor ogen hebt. Loop eens bij ons binnen en laten we kennis maken. Goede vaklui zijn altijd van harte welkom!” De beide heren Lakeman bevestigen dat Alfred een mooie aanwinst is. “Met zijn vakkennis is hij voor ons heel waardevol en die kennis wil hij graag doorgeven en overdragen aan de nieuwe generatie.”
www.fietsenstunt.nl / service@fietsenstunt.nl / 0228-85 40 13 of Nes 162a 1693 CM Wervershoof

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen