dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Landelijke opschoondag 21 maart

Op zaterdag 21 maart is het weer Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In de gemeente Medemblik doen we dat ook. Helpt u (weer) mee?

Samen aan de slag
Iedereen kan meedoen aan deze Landelijke Opschoondag. U kunt dit alleen doen, maar ook samen. Samen opruimen is een leuke manier om je omgeving schoner te maken. Samen met de buren of met de hele wijk, of misschien met de club. Samen schoonmaken is gezelliger en vele handen maken licht werk. Opruimen kan overal in de gemeente; in uw eigen straat of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken kan de buurt al veel opschonen.

Materialen
Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen van de gemeente; prikkers, vuilniszakken, hesjes en iets lekkers. Na afloop wordt het materiaal en het verzamelde afval door ons opgehaald. U bepaalt zelf waar u gaat opschonen.

Foto maken
Is de speeltuin of de buurt weer schoon? Of het plantsoen weer vrij van blikjes en chipszakken? Wij ontvangen graag een foto van het opschoonteam, liefst met het verzamelde zwerfafval. Mail deze voorzien van uw naam en plaats naar: communicatie@medemblik.nl. Stuur uw foto(‘s) uiterlijk maandag 23 maar; 11.00 uur. Een selectie van de ontvangen foto’s plaatsen wij op onze gemeentepagina in de Medemblikker van 26 maart en op onze Facebookpagina.

Meld u aan
Wilt u de handen uit de mouwen steken? Alleen of met anderen aan de slag op 21 maart? Meldt u zich dan aan. Stuur een e-mail naar opschoondag@medemblik.nl. Aanmelden kan tot 16 maart.
Laat ons in de e-mail weten met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en hoeveel prikkers en vuilniszakken u nodig heeft. Na aanmelding sturen wij u informatie over de organisatie op 21 maart.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen