woensdag 19 juni 2024
spot_img

Landelijke wedstrijd skeeleren Wervershoof

Pinkster maandag 29 mei wordt de KNSB Baan/Weg Competitie 5 gereden in Wervershoof op de Sjoerd Huisman Piste, Theo Koomenlaan 3. Er zullen weer veel skaters van Radboud Inline-skating aan de start staan bij deze landelijke skeelerwedstrijd. Op het programma staat de 200m tijdrit, een afstand die wellicht Pom Peerdeman uit Hauwert goed ligt gezien zijn 1e plaats op de sprint bij de competitie wedstrijd in Rotterdam (kadetten). Ook Sharissa Oussoren uit Midwoud (jun.B) weet bliksemsnel te starten en reed dit jaar al diverse keren op het podium.

De spectaculaire sprintafstand, de 1000m, wordt dit keer ook weer gereden in Wervershoof. We zijn benieuwd wat Jet Fransen (Andijk) kan doen na haar 1e plaats op de sprint in Oldebroek en 5e plaats in Heerenveen. In voorgaande edities was deze afstand bij de heren voor Rick Schipper uit Medemblik. Ook hij is in vorm en pakte in Rotterdam en Oldebroek de winst op de 500 meter (senioren). Maar ook zijn broer Kay pakte eerder al de winst in Heerenveen dus dat kan nog een mooi gevecht worden, want de heren gingen dit jaar al op meerdere afstanden de strijd met elkaar aan om de 1e en 2e plaats. Naast de sprint zijn zij ook nog kanshebbers voor de Punten-afvalkoers. Ook Chris Berkhout uit Hauwert zal zich in deze strijd willen mengen en bij de dames kan het ook een interessante wedstrijd worden als Sofia Schilder (Hoogwoud) en Bente Kerkhoff (Oostwoud) aan de start verschijnen. Sofia won in Rotterdam de Puntenkoers en in Oldebroek de afvalkoers, Bente Kerkhoff won eerder dit jaar de puntenkoers tijdens de Europa Cup wedstrijd in Heerde.

Uiteraard hopen we als organisatie weer een mooi feestje van te maken van deze landelijke wedstrijden, en we zien jullie dan ook graag langskomen om naar de wedstrijden te kijken. Toegang is gratis en er is uiteraard ook een hapje en een drankje verkrijgbaar. Aanvang 10:30. Afgelopen jaar is er door vrijwilligers rond de baan gewerkt waardoor er meer plaats is en er trappen zijn gemaakt waardoor de plekken rond de piste ook beter toegankelijk zijn.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen