dinsdag 27 februari 2024
spot_img

Langs de weg… minibieb

Sinds kort staat er op de Hoekweg een Minibieb. Nu staan er in Andijk al meerdere kleine bibliotheekjes maar deze Minibieb (met boeken voor volwassenen) is tevens een weggeefkast met o.a. tijdschriften en is een kinderzwerfboekStation.

Wat zijn kinderzwerfboeken?
Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven of breng het terug naar het KinderzwerfboekStation. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op de website van kinderzwerfboek.nl, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Hoe werkt de Minibieb?
Wil je een boek lenen? Dat is gratis.
Terugbrengen? Graag!
Zelf (kinder)boeken over? Zet ze in de kast**
Ruilen? Zo vaak je wilt.
Vind je een boek heel mooi? Dan mag je hem houden en geniet er van.
Kinderzwerfboek uitgezocht? Lezen, laten zwerven of terugbrengen.
Tijdschriften lezen? Neem er gerust eentje mee.

** Waar moet een (kinder)boek aan voldoen dat je wilt inleveren?
Het boek moet er verzorgd, netjes en aantrekkelijk uitzien en het liefst van ná het jaar 2000. Je leest zelf toch ook het liefst een mooi schoon en recent boek?!

Minibieb Hoekweg Andijk heeft ook een Facebookpagina: @minibiebhoekwegandijk
Kom gezellig langs, we wensen je veel leesplezier!

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen