maandag 20 mei 2024
spot_img

Lawaaiproef met Boeing is een onrealistische vliegshow

Op woensdag 30 mei komt er een eenmalige vlucht van een lege Boeing 737-800 over de 5 provincies vliegen, Deze provincies gaan last krijgen van de vakantievluchten van Lelystad airport. Op 1800 en 2700 meter zal het toestel overvliegen.

De minister heeft nu al aangekondigd dat de ervaringen van de eenmalige belevingsvlucht geen rol zal spelen in de verdere besluitvorming. Ongeacht de overlast die op 30 mei ervaren gaat worden zullen de plannen voor lelystad airport gewoon doorgang vinden.

Op www.flightradar24.com is live te volgen wanneer het toestel boven Andijk aankomt.

Erna kan men direct erna reageren op de site: belevingsvlucht.nl van het ministerie van I en W.
Wat een oplichterij is deze belevingsvlucht:1. Men is in Andijk bang voor het optrekken van het vliegtuig van 1800 meter naar de snelweg van Schiphol. Dat optrekken zal echter niet gebeuren op de belevingsvlucht. 2. Een vlucht zegt helemaal niets, is niet representatief. Het weertype, de wind etc doet veel met geluid.

Men moet meerdere proefvluchten uitvoeren met verschillend weer, wil men conclusies kunnen trekken. 3. Met de reacties van de inwoners die men kan geven, doet het ministerie helemaal niets, Lelystad Airport gaat gewoon door.

Alle verzamelde bewonersgroepen tegen laagvliegroutes zijn unaniem van mening dat deze lawaaiproef 12.000 kilo kerosine boven ons land uitstoot, dat is 30.000kg kooldioxide en ultrafijnstof. Volkomen onzinnig.

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP

De actiegroep tegen laagvliegroutes in West Friesland roept op: Kom op 30 mei om 15.30 naar de spaarbekkens PWN in Andijk, op de dijk.
Beleef zelf hoe het is als er een vliegtuig overkomt op 1830 meter. Via metingen bedraagt het geluid van een overgaand vliegtuig op die hoogte; 55 dB. Als het optrekt naar de snelweg van Schiphol wordt het een ander verhaal Dan is het 65 tot 70 dB. Ter plekke wordt geluidsmeetapparatuur opgesteld, dus we kunnen het ter plekke registreren. We kunnen met elkaar hierover van gedachten wisselen en de volgende stappen bespreken. Info: mariaweeber@me.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen