zondag 26 mei 2024
spot_img

Lekker ‘lulluh’ over voetbal in de Sporting Andijk-kantine

Na onder meer een Casino avond en een bier- en wijnproeverij, heeft de evenementencommissie van Sporting Andijk opnieuw een leuke activiteit op het programma. Niemand minder dan Aaron Meijers, voetballer bij ADO Den Haag en tevens oud AVV’er, komt namelijk naar de kantine van de sportvereniging. Aanstaande vrijdag 17 februari zal hij afreizen naar Andijk, samen met zijn alom bekende ploeggenoot Tom Beugelsdijk. De organisatie, bestaande uit Patrick Schouten, Elja van der Thiel, Chris Schuitemaker, Michael Groot, Thijs van Diepen, Kim Haakman en Auke Karsten, heeft er enorm veel zin in.

“Een spreker, in de vorm van een topsporter, wilden we al langer”, begint Chris. “Maar we kwamen er al vrij snel achter dat deze behoorlijk duur waren.” Michael vult aan: “We hebben wel wat offertes opgevraagd voor diverse mensen. En daar kwam bijvoorbeeld een Tess Wester uit, of Erben Wennemars. Met Erben hadden we ook redelijk serieus contact. Alleen dan kom je op een bedrag dat je bijna vijftien euro per persoon aan entree moet vragen. En dan moet je ook nog hopen op een minimaal aantal mensen. Dat was dus gewoon niet haalbaar.”

Petje op, petje af
“En nu komt Aaron dus”, gaat Elja verder. “Dat is een beetje via via geregeld, maar gelukkig was hij heel enthousiast om te komen.” Toch is het niet de bedoeling dat hij de hele avond alleen maar aan het woord is. “We hebben inderdaad ook een spel-element, namelijk een quiz in de vorm van ‘petje op, petje af’. Zo is niet de hele avond de aandacht alleen maar op Aaron gevestigd.”
Daar moet ook de inbreng van Tom Beugelsdijk aan bijdragen. “De komst van Tom werd pas later duidelijk en is eigenlijk soort cadeautje”, zegt Chris. “Want het is in principe een avond voor Aaron, ook omdat al zijn familie en vrienden aanwezig zullen zijn. Dat maakt het ook wel speciaal natuurlijk.”

Floreren
Uiteraard hoopt de commissie op een zo groot mogelijke opkomst komende vrijdag. “Dat is toch een beetje waar we het voor doen op avonden zoals deze”, geeft Patrick aan. “Het is voor ons niet de bedoeling dat wij als commissie zoveel mogelijk winst maken, maar vooral dat we de kantine laten floreren. Dus dat de kantine vol staat en de mensen een leuke avond hebben.”

Toch wil de evenementencommissie in de toekomst graag nog grotere evenementen dan deze te organiseren. “Bijvoorbeeld iets als de zandspelen”, zegt Elja. “Dus een toernooi met diverse spellen in het zand. Daar denken we al tijden over na, maar dat kost gewoon heel veel geld. En als we dan voor zoiets bijvoorbeeld een goede sponsor kunnen vinden, zouden we dat wel kunnen organiseren.”

En ook naar de verdere toekomst wordt al veelvuldig gekeken door de commissie. “Het plan is om al vanaf komend seizoen langzaam te beginnen met de organistie van het 5-jarig jubileum”, laat Patrick weten. “Natuurlijk was het openingsfeest van de vereniging fastastisch, dus ook van het jubileum moet een geslaagd feest gemaakt worden”, sluit hij af. De avond met Aaron Meijers en Tom Beugelsdijk begint aanstaande vrijdag om 20.30 uur. Vanaf 20.00 uur is de kantine open. Het entreegeld bedraagt €5,- en de avond is 16+.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen