maandag 22 april 2024
spot_img

Lemmen slaat dubbelslag

Bart Lemmen heeft zichzelf groots op de kaart gezet. De ambitieuze West-Frisiaan die graag een stap hogerop wil maken, heeft zondag op fraaie wijze de Eurode Omloop op zijn naam geschreven. Tot veler verrassing nam Lemmen hiermee ook de koppositie in de Topcompetitiestand over van Coen Vermeltfoort.
Lemmen liet er geen gras over groeien in de lastige Limburgse koers. De 25 jarige West-Frisiaan trok al in de tweede van tien ronden ten aanval. Samen met Metec-renner Thijs de Lange en Nationaal elite-kampioen zonder contract Robin Lowik ging hij op avontuur. Het peloton bleek geen echte vuist te kunnen maken. Terwijl het drietal uitliep tot bijna twee minuten, dunde het peloton steeds verder uit.Vooraan ging De Lange op jacht naar de bergpunten, terwijl Lowik overboord ging. De IJsselstreker werd opgepikt door een aantal achtervolgers, maar wist niet meer aan te sluiten. Het duo vooraan kreeg echter wel versterking. Gage Hecht, uit de Amerikaanse beloftenselectie maakte op indrukwekkende wijze de oversteek. De belofte gooide vervolgens het tempo vooraan verder omhoog, waarna De Lange moest afhaken. Lemmen gaf echter geen krimp en bleef aanhaken.Het nieuwe duo zag vervolgens de voorsprong weer verder oplopen, waarna de twee in de listige slotmeters in Kerkrade om de zege mochten sprinten. Lemmen bleek de rapste. De West-Frisiaan ging vroeg aan en verschalkte zijn Amerikaanse medevluchter met duidelijk verschil.
Op het podium wachtte Lemmen een verrassing. Naast de winst en de leider als beste clubrenner, mocht Lemmen ook de leiderstrui van het overall klassement van de Topcompetitie om zijn schouders trekken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen