dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Lente in aantocht: Andoik Skoôn in zicht! Speciale editie is het struikgewas

Op zaterdag 2 maart gaan we weer zwerfvuil ruimen.
Struikgewas is in dit seizoen nog kaal en op sommige plekken pas gesnoeid door de gemeente. Het is dus gemakkelijk om er de plastic bekertjes, flesjes, flessendoppen en ander zwerfvuil weg te halen.

Wat is het nut ervan?
Over een dikke maand beginnen de vogels met nestelen en over een kleine maand worden plantsoenen en struikgewas weer dichtbegroeid. Het is dus nu dè tijd om die elementen aan te pakken: Hoog struikgewas en plantsoenbegroeiing. Als die nog niet dicht begroeid zijn, kunnen we er met onze prikstok gemakkelijk bij. We ruimen op waar dat nodig is.
Gelukkig zijn er steeds minder plekken in en rond Andijk waar de echte vervuiling toeslaat. Drie jaar geleden begon Andoik Skoôn haar werkzaamheden. Overal. In de polder, langs de dijk, in het centrum, in verschillende buurten.

Onze acties zijn ook opgemerkt door de autoriteiten. Op 16 februari j.l is door gemeente Medemblik een bijeenkomst georganiseerd met opruimvrijwilligers van verschillende dorpskernen in West-Friesland. Deze goed bezochte vergadering vond plaats in dorpshuis Het Centrum in Andijk. Er werden veel ideeën geopperd om het overal nog schoner te krijgen. Speerpunt hierbij is het zwerfvuil rond (tuinbouw- en winkel) bedrijven, maar waar deze bedrijven zich niet verantwoordelijk voor voelen. Of doordat zij de zooi eenvoudigweg niet (willen?) zien. Terwijl een opgeruimde omgeving toch een visitekaartje is. Voor ons allemaal.

Doe je mee om het visitekaartje van Andijk schoon te houden? Er kunnen altijd nog vrijwilligers bij!
Voor opruim materiaal wordt gezorgd. Trek oude kleren en tuinhandschoenen aan.
We rapen op zaterdag 2 maart.
Verzameltijd: 8:45 uur. Starttijd actie: 9:00 uur
Eindtijd actie: 11:00 uur. Koffie/thee: 11:15 uur
Voor info: Henk Smits 06 – 50 48 43 98
email: henk.smits@quicknet.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen