donderdag 18 juli 2024
spot_img

LENTEKRIEBELS

Nu de lente net is begonnen lijkt december nog ver weg. Toch kan het echt geen kwaad om nu alvast na te denken over wat je dit jaar nog wilt regelen! Per 1 januari 2023 zullen er weer een aantal wetswijzigingen plaatsvinden. De meest opvallende wijzigingen tot nu toe zijn:

Afschaffing van de ‘jubelton’
De vrijstelling schenkbelasting van thans € 106.671 voor de aankoop van een woning, verbouwing en/of aflossing van de hypotheek zal, zoals u ook in een eerdere column van ons kantoor heeft kunnen lezen, worden afgeschaft.

Verhoging van de overdrachtsbelasting van 8% naar 9%
Waar nu nog het 8% tarief voor de overdrachtsbelasting geldt bij aankoop van bijvoorbeeld een tweede woning of een bedrijfspand, wordt dat per 1 januari 9%. Bij de aankoop van een bedrijfspand van € 800.000 scheelt dit toch alweer € 8.000 aan overdrachtsbelasting. Dus voor wie plannen in die richting heeft, dan is het zeker de moeite waard om daar dit jaar gevolg aan te geven.

Ondernemersnieuwsbrief
Blijf op de hoogte en lees meer over deze zaken en bijvoorbeeld ook over de laatste wijziging van het wetsvoorstel excessief lenen eigen B.V., in onze gratis ondernemersnieuwsbrief. Dus ben je ondernemer en ontvang je de nieuwsbrief nog niet, meld je dan aan via onze website: www.mantelvoors.nl

Marloes Bakker – Mantel&Voors Notarissen en Mediators – Andijk 0228-592224 – Benningbroek 0229-591264

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen