maandag 22 juli 2024
spot_img

Leuk en leerzaam uitje naar CAV agrotheek door koopje gemeenschapsveiling Cultura

Zaterdag 28 september verzamelden we (Jaap van de Gruiter, Jan Mantel en ik) bij Nico en Andrea van Langen. Na koffie met gebak reden we naar CAV Agrotheek in Wieringerwerf. We werden hier verwelkomd door Klaas de Graaff, de winkelmanager van de groene vakwinkel. We zagen een breed assortiment artikelen voor de groene vakman, maar ook de consument kan hier alles vinden voor klussen in huis of in de tuin Er is een eigen werkplaats aanwezig voor reparatie van maaimachines en ander tuingereedschap.

Naast de winkel is Agrotheek ook een coöperatie waar boeren en tuinders terecht kunnen voor gewasmedicijnen, zoals Nico gewasbeschermingsmiddelen noemt, en kunstmest. Ook bolnetten voor tulpenkwekers worden door Agrotheek geproduceerd en verkocht.
We hebben een inkijkje gekregen in de innovaties op milieugebied die worden gedaan, zoals fustloos schuimen en ontwikkelen van LED verlichting voor de tuinbouw. Nico vertelde hier trots over. Agrotheek is ook actief om de Andijker gemeenschap te ondersteunen. Voor zwembad de Weid zijn pompen en PVC geleverd en op dit moment heeft Nico contact met Tennisvereniging Atlas om de verlichting te moderniseren. Na nog een lekker chinees maal, gingen we voldaan naar huis. Rinske Mantel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen