zaterdag 20 juli 2024
spot_img

Levensboek Humanitas West-Friesland zoekt nieuwe vertellers

Op 25 januari j.l. kregen de schrijvers van Levensboek West-Friesland, een vrijwilligersonderdeel dat onder Humanitas valt, een uitje aangeboden door de gemeente Medemblik. Het betrof een heel leuk bezoek aan het hoedenmuseum van Wil Gorter. We werden ontvangen met koffie en gebak en kregen een programma van stukjes en liedjes voorgeschoteld door Wil. Hierin werden de meest uiteenlopende soorten hoeden gedemonstreerd met ieder hun eigen verhaal. Een geestig stukje cabaret op West-Friese bodem. We hebben ervan genoten.

Omdat deze regio ook deel uit maakt van ons werkterrein, doen wij graag een oproep voor nieuwe vertellers. Wij hebben weer ruimte om voor mensen hun levensverhaal op te schrijven.

Uw levensverhaal in boekvorm?
Het maken van een levensboek is een zinvolle en aangename bezigheid. Laat uw persoonlijke geschiedenis niet verloren gaan en laat anderen van uw ervaringen leren. Bovendien kan het vastleggen van uw verhaal uzelf helpen bij de verwerking van heftige gebeurtenissen of om tussentijds de balans op te maken van uw leven.

Hoe werkt het
Voor het schrijfproces wordt een vrijwilliger van Levensboekgroep (Humanitas) gekoppeld aan de ‘hoofdpersoon’. Dan volgt er een traject van ca 10 gesprekken in 8 tot 12 maanden. De schrijver komt gemiddeld eens per 14 dagen langs om te luisteren, te praten en samen met u, de verteller, de geschiedenis te structureren tot een verhaal. De uitkomsten van die gesprekken worden door de schrijver op de computer uitgewerkt in de met u besproken vorm.


Het maken van een levensboek is een aangename bezigheid.

De kosten
Bij Levensboek werken we onbetaald en maken we geen boeken voor commerciële doeleinden. Het boekje bestaat uit een basistekst van ongeveer 80-100 pagina’s op A5 formaat en daar komen uw foto’s en andere afbeeldingen bij. De onkosten die gemaakt worden (reiskosten, administratie, proefboekje dat bestemd is voor ons archief) zijn € 100,00 te betalen na het eerste gesprek. Boekjes kosten € 20-25 per stuk, afhankelijk van hoeveelheid tekst en foto’s. Bij de uiteindelijke bestelling voor uzelf, komt ook één exemplaar extra voor uw rekening. Dit boekje is bestemd voor de schrijver van uw levensverhaal. De tekst van het verhaal blijft na afloop eigendom van de verteller.

Voelt u er iets voor om hieraan deel te nemen en wilt u uw dierbare herinneringen en levenservaringen delen met familie en vrienden, dan is het levensboek wellicht iets voor u. U kunt dan de verteller van uw eigen boek worden.

Voor meer informatie zie: levensboek-wf.nl Of bel: 06-45895754 levensboekgroep@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen