dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Lezers schrijven: knallen

Kan iemand mij vertellen wat de reden en het nut van de knallen zijn, die de hele week al te horen zijn in het Streekbos en in Andijk?
Vorige week dinsdag 9 oktober is mijn 1½ jaar oude Bearded Collie daar zo van geschrokken dat hij doodsbang, in één ruk van het losloop gebied, in het Streekbos naar Andijk gerend is. Na een uur zoeken vertelde iemand, die hem kende en er net aankwam, dat hij Merlijn,in paniek, over de Veilingweg richting Knokkel had zien rennen. Verscheidene auto’s waren al voor hem gestopt. Ik trof hem aan in Andijk, bij de eerste ‘veilige haven ‘die hij tegenkwam. Het huis van zijn oppas, die toevallig niet thuis was. Gelukkig is het goed afgelopen.

Zaterdag, voor het eerst weer in het Streekbos, durfde hij bijna de auto niet uit. We lopen niet ontspannen, en hij moet zijn energie kwijt. Hij loopt onrustig over straat. Zelfs in huis zijn de knallen te horen. Het gaat de hele dag door.
De Gemeenten Enkhuizen en Medemblik, weten niet wat het is. Ook de politie, die ik gebeld heb, mochten het jongens met vuurwerk zijn, kunnen me niet wijzer maken.

Als dit zin heeft wil ik het graag weten. Zo niet, laat het dan onmiddelijk stoppen. Mijn hond zal toch niet de enige zijn die daar gevoelig voor is?

Liesbeth Vermeer, 06-4420 0882

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen