dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Lezing Aardwarmte in Andijk-Wervershoof

Aansluitend op het project Geothermie in Andijk organiseert de stichting J.C. van der Meulen op vrijdagavond 11 mei in Wijkcentrum de Grote Waal in Hoorn een lezing over Geothermie-Aardwarmte.

In 2017 is door een aantal glastuinbouwbedrijven en de ECW (Energiecombinatie Wieringermeer) een start gemaakt met een project om aardwarmte van 2 km diep te gebruiken voor de verwarming van de kassencomplexen in Andijk-Wervershoof. Inmiddels is dit project zover gevorderd dat men nu bezig is de distributie van het verwarmde water naar de kassen te realiseren.

Indrukwekkende ondernemening
Voordat er naar aardwarmte geboord wordt, moet de geologische structuur van de bodem onderzocht worden. De eigenlijke boring is een indrukwekkende onderneming die in continudienst met een flinke boortoren gedaan wordt. Het is daarom van belang dat de bodem goed in kaart wordt gebracht, zodat de kans op succes zo groot mogelijk is. De boortoren was goed te zien aan de Nieuwe Dijk in polder het Grootslag. Mevrouw Andrea Vondrak, geologe bij Panterra Geoconsultants B.V., gaat de lezing verzorgen. Zij zal de boring, de geologie van het gebied en het uiteindelijke gebruik van de warmte in haar lezing behandelen.

Andrea Vondrak, geologe bij Panterra Geoconsultants B.V.. Foto aangeleverd
Boortoren in Andijk. Foto aangeleverd

Wilt u de lezing bezoeken dan graag aanmelden bij Jaap Boers, 06 54 31 49 30 of email p.h.vriend@quicknet.nl. Entree € 3,50 Adres: Grote Beer 3, 1622 ES Hoorn. Vrijdagavond 11 mei aanvang 20.00, zaal open 19.30 uur

ECW (Energiecombinatie Wieringermeer): https://www.ecwnetwerk.nl/

Aankondiging op deze site: https://www.ecwnetwerk.nl/nieuws/lezing-geothermie-andrea-vondrak-22-mei-2018/

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen