maandag 22 juli 2024
spot_img

Lezing en rondleiding in het Westfries Archief

Elk jaar is oktober de maand van de geschiedenis. Het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengen geschiedenis voor het voetlicht middels uiteenlopende activiteiten, op locatie en online. Dit jaar is het landelijk thema ‘Aan het werk!’ Kom naar het Westfries Archief, luister naar de lezing, loop door het depot en ontdek het arbeidsverleden van Westfriesland.

Op vier vrijdagen wordt tijdens de lezing meer verteld over werk in voorbije eeuwen in Westfriesland. Bijvoorbeeld over gilden in de steden. En over de schippers van het platteland die naar het Oostzeegebied voeren. Ook al lang verdwenen en vergeten beroepen komen aan bod, zoals de lantaarnopstekers en bullopers. Er wordt verteld over Cornelia van Est die een kraam had waar ze zout verkocht. En u komt te weten wat schipper Jacob Tasman vervoerde. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje achter de schermen in de depots van het archief. Meer dan negen strekkende kilometer archief vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van Westfriesland. Uiteraard krijgt u ook originele archiefstukken te zien die aansluiten bij het thema.

Lijkt het u leuk om langs te komen? Meld u aan! Stuur een mail naar info@wfa.nl. Vermeld met hoeveel personen u wilt komen, welke dag u wilt komen en uw telefoonnummer. Aanmelden is verplicht, er is plek voor een beperkt aantal personen. U kunt ook bellen naar: 0229-282500.

De lezingen en rondleidingen worden gehouden op vrijdag 1, 8, 15 en 29 oktober van 15.00 uur tot 17.00 uur. Inloop vanaf 14.45 uur.

U kunt parkeren bij het archief, kijk voor de route op de website www.wfa.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen