maandag 24 juni 2024
spot_img

Lezing in De Kapel, woensdag 20 maart

Op 28 februari 2018 is de film ‘Lion’ gedraaid en op 26 september 2018 is Like Father, Like Son vertoond, beiden in De Kapel. Naar aanleiding van het thema van deze films komt op 20 maart 2019 Rodrigo van Rutte vertellen over zijn leven. Rodrigo is geadopteerd en heeft via het programma Spoorloos in 2013 zijn biologische moeder gevonden.

Rodrigo neemt u in het eerste deel van de avond mee in zijn verhaal hoe zijn intuïtie hem vertelde dat zijn Colombiaanse moeder niet zijn geboortemoeder is. Hoe kon hij dit uiteindelijk ook bewijzen? Wat betekent het voor hem als je niet degene bent die je denkt dat je bent? Hoe zou zijn leven zijn verlopen als hij niet was verwisseld als baby in Colombia?

Wie is hij dan wèl?
Rodrigo werd als baby verwisseld met een ander kind. Spoorloos vond Rodrigo’s echte moeder. Bekijk op www.spoorloos.nl de uitzending van 30 mei 2016 met daarin het fragment vanaf 19.48 minuten.
Het tweede deel van de avond zal hij meer vertellen over hoe hij zijn ‘adoptiegevoel’ beleeft: Je voelt je Nederlands maar je wordt benaderd als kleurling. Hoe Nederlands voelt hij zich of wil hij zijn, terwijl zijn DNA, geboorte ouders en eerste paspoort niet Nederlands zijn. Hoe verloopt het contact met zijn Colombiaanse en Nederlandse familie?

Door de reacties op zijn Spoorloos verhaal van voornamelijk geadopteerden en adoptiefouders is hij er bewuster van geworden dat het niet zo vanzelfsprekend is om je emoties onder woorden te brengen en te durven uitspreken. Tijdens de events die georganiseerd worden door en voor geadopteerden en via de besloten Facebookgroepen van geadopteerden probeert hij op te vangen wat er speelt onder de jongeren en ouderen.

Naar aanleiding daarvan is hij in mei 2018 het project gestart: Pop-up Museum of Adoption in Den Haag, bestaande uit foto exposities die hij in bruikleen heeft. Het doel is om de geadopteerde zichtbaar te maken met zijn verhaal en waarheid. De tweede editie van deze tentoonstelling is te bezoeken van 18 t/m 31 mei 2019 in het Atrium City Hall in Den Haag.

De Kapel, Middenweg 48, 1619 BN Andijk
Inloop 19.30 uur – de lezing start om 20.00 uur
de toegang is gratis – koffie en thee €1.50

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen