zaterdag 13 april 2024
spot_img

‘Lief plekje grond’ officieel geopend

Klein maar fijn, zo kun je het ‘Lief plekje grond’ wel omschrijven. Het is een kleine moestuin met verse groenten en wilde bloemen voor de ingang van het oude Sorghvliet. Opgezet niet alleen om omwonenden daar van te laten genieten, maar ook en vooral om elkaar daar te ontmoeten. Banken en een picknicktafel nodigen uit om er even rustig te gaan zitten bijkletsen. Iedere dinsdagmiddag is er zelfs een gezellig koffie-uurtje!

Ook dinsdagmiddag 6 juli was het bar gezellig daar. En extra feestelijk, behalve koffie en thee was er volop frisdrank en ging er regelmatig een schaal met lekkere hapjes rond tussen de mensen die hier waren samengekomen. De sfeerverhogende muziek werd verzorgd door twee accordeonisten. Alles ter gelegenheid van de officiële opening van ‘Lief plekje grond’.

Er waren diverse mensen samengekomen

Wethouder Dirk Kuipers en Dick Visser van woningstichting ‘Het Grootslag’ hadden de eer – en het genoegen – om de opening te verrichten. Voorafgaand aan de opening blikte de heer Visser terug op wat voorafging aan de totstandkoming van dit project. De woningstichting houdt altijd oog voor meer dan alleen ‘een dak boven je hoofd’, voor het welzijn van de bewoners en het sociale aspect van de omgeving. Aan dit project – een idee van opbouwwerker Sylvette Ernsting van de gemeente Medemblik – verleende de woningstichting dan ook van harte, ook financiële, medewerking.

‘Lief plekje grond’ is een heel mooi voorbeeld van burgerkracht. 10 april ging de schop in de grond en nu is er dit fraaie resultaat. Wethouder Visser noemde de totstandkoming van dit project een prachtige ontwikkeling. Hij liet de aanwezigen wel even schrikken door het Andijker volkslied ‘Lief plekje grond omringd door groene dijken’ te noemen. “Moeten we zingen?” Maar daar waagde de wethouder zich zelf ook niet aan, hij liet het bij melodieus voordragen …


… en er werden vrijwilligers en dorps- en buurtgenoten bedankt.

Bedankt voor hun inzet werden Sylvette Ernsting, dorpsgenoot Edith Hartog, vrijwilliger/projectleider Joost Botman, en alle andere vrijwilligers en buurtgenoten die hadden meegewerkt en zaden en plantjes hadden afgestaan.

De openingshandeling was het verwijderen van een vlag die de fraaie toegangspoort met het opschrift LIEF PLEKJE GROND afdekte. Al met al was het een blij-stemmend gebeuren, deze middag. Tekst: Jan R. Koen

Meedoen?
Voor de moestuin zijn nog vrijwilligers nodig. Ook jonge plantjes, groente en zaden zijn van harte welkom. Meer weten? Meld u dan aan bij de groepsapp ‘Een lief plekje grond’ via 06 536 752 35.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen