vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Linda Keesman verlegt haar grenzen met CrossFit

Vier jaar geleden kwam de nu 26 jarige Andijkse Linda Keesman in aanraking met de sport Crossfit. Het veranderde haar leven én haar lichaam. Ze combineert een fulltime baan, leeft voor de sport en gaat dit jaar voor de Internationale top.

Linda wilde gewoon wat kilo’s kwijt, zoals zo veel mensen een paar pondjes extra meedragen en daar wat aan willen doen. Bij sportschool Strength & Conditioning West Friesland kwam ze in aanraking met CrossFit: een vorm van fitness waarbij gymnastiek, gewichtheffen en atletiek gecombineerd worden.

Wat is CrossFit
“Het is een hele intensieve training met veel variatie. Daardoor blijft het ook heel leuk om te doen, het is nooit hetzelfde. Wat ik zoals doe? Denk aan oefeningen als burpees, handstand push-ups, squats en muscle-ups,” lacht Linda. “CrossFit is mijn levensstijl geworden. Mijn voeding is nu volledig plantaardig, ik zorg voor voldoende slaap. Daarnaast train ik veel en vooral fanatiek.”

Grenzen zoeken
“Ik ben gelukkig met wat ik doe en daar hoort dit lichaam bij,” vertelt de enthousiaste Linda over haar sportcarrière. “Het leuke aan CrossFit is dat je telkens weer wat nieuws doet. Je zoekt je eigen grenzen op. Die grenzen blijf je verleggen,” vertelt ze. “Eerst lukt iets niet, dan ga je ervoor en op een dag kun je het wél. Dat gevoel voelt voor mij gewoon super.”

Veranderend lichaam
Linda heeft een zeer gespierd lichaam. Daar moest ze zelf ook even aan wennen. “Dat is geen doel op zich geweest, maar het resultaat van mijn inzet. Op een gegeven moment accepteer je dat, want het plezier dat ik uit de sport haal brengt dit lichaam met zich mee. Het gaat om doorzettingsvermogen en discipline,“ vertelt ze.

Berlijn, Italië en door
In maart staat Berlijn op de agenda en in april vliegt Linda naar Italië en door naar Egypte. “In Berlijn verwacht ik dat het heel leuk gaat worden,” aldus Linda. “ Van te voren weet ik niet welke oefeningen ik moet doen. Welke ranking er dus uit zal rollen durf ik niet te voorspellen, maar ik hoop wel dat ik mee kan doen met de besten.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen