maandag 24 juni 2024
spot_img

Lintje voor drie brandweervrijwilligers korps Andijk

Sinds 1991 is Peter Jansma (54) in functie als brandweerman. Hij beoefende de functies van bevelvoerder, chauffeur/pompbediener, manschap, oefenleider en brandweerchauffeur. Binnen het brandweerkorps ontwikkelde hij zich tot leidinggevende. In 1994 werd hij opgeleid tot gaspakdrager binnen korps Andijk vanwege aanwezigheid van chloor in de drinkwaterproductielocatie van het drinkwaterleiding bedrijf, PWN. Van 1995 tot de opheffing in 2008 zette Jansma zich in als brandweerduiker en vanaf 2005 ook als duikploegleider binnen het korps van Andijk.
Hij deelt zijn ervaringen met nieuwe vrijwilligers en hielp als mentor bij de opleiding van aspiranten.

Robert Werkhoven (53) is sinds 1991 brandweerman in de functie van bevelvoerder, chauffeur/pompbediener, instructeur, manschap, oefenleider en brandweerchauffeur.
In 1994 werd hij opgeleid tot gaspakdrager. Toen nog noodzakelijk voor het PWN, later als gaspakdrager voor het regionaal gaspakteam van veiligheidsregio. Werkhoven volgende eveneens een duikcursus en was leider van de duikploeg tot 2008 wanneer het duikteam opgeheven wordt.
Robert Werkhoven is actief betrokken bij demonstraties door de brandweer of het geven van voorlichting en alles waar de brandweer bijdraagt in de Andijker samenleving.
Van 2002 tot 2008 was de hij ondercommandant van het brandweerkorps Andijk als adjunct-hoofdbrandmeester. In die functie ondersteunde en verving hij de commandant. Ook maakt hij deel uit van de brandraad, het operationeel management van het korps.

De heer Bertus Wubs (49) kwam op 1 september 1993 bij de brandweer en is meer dan 25 jaar vrijwillig brandweerman bij de brandweerpost in Andijk. Dit in de functie van bevelvoerder, chauffeur/pompbediener, instructeur, manschap oefenleider en brandweerchauffeur. In 1994 werd hij opgeleid tot gaspakdrager binnen korps Andijk. Hij deelt graag zijn ervaringen met nieuwe vrijwilligers en helpt hen wegwijs te maken in de brandweerorganisatie. Sinds 2010 is hij actief als AED burger hulpverlener maakt hij zich sterk voor het succesvolle regionale project burgerAED in Andijk en later in de gemeente Medemblik.

De heren Jansma, Werkhoven en Wubs hebben zich meer dan 25 jaar onbaatzuchtig ingezet voor de (gemeentelijke) brandweerorganisaties (van Andijk, Medemblik en de VRNHN) ten behoeve van de openbare orde en veiligheid in de samenleving van Andijk en omgeving. Vanwege hun verdiensten ontvingen ze uit handen van burgemeester Frank Streng de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen