zondag 26 mei 2024
spot_img

Lintjes voor inwoners Andijk

Op vrijdag 26 april, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, zijn twaalf inwoners van de gemeente Medemblik Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Michiel Pijl reikte negen lintjes uit bij de gedecoreerden thuis, één bij de Sint Pieter in Medemblik en twee bij de vestiging van Dorcas in Andijk.
De gemeente Medemblik kent een rijk verenigingsleven. Mede dankzij de vele inwoners die zich belangeloos en vol enthousiasme inzetten voor deze verenigingen en instellingen. Vrijwilligers die zorgdragen voor de levendigheid en verbinding in hun woonplaats. In acht kernen van de gemeente bezocht de burgemeester inwoners die voor hun verdiensten werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje -Nassau.

Gré Groot-Mantel (77) uit Andijk is sinds 1997 werkzaam in de Kringloopwinkel van Dorcas in Andijk. Belangeloos zet zij zich al meer dan 26 jaar in voor deze organisatie die opkomt voor de allerarmste in de wereld. Ook de Gereformeerde kerk in Andijk kan al bijna 40 jaar rekenen op haar inzet als onder meer hulpkoster en ouderling (1990-2010). Bij het Kerkelijk bureau en het Nederlands Bijbelgenootschap was zij jarenlang actief betrokken.

Greet Mizrahi – van der Stal (73) uit Andijk is al 30 jaar werkzaam als vrijwilliger bij Dorcas. Als leidinggevende en ‘spin in het web’ stuurt zij dagelijks circa 40 vrijwilligers aan.  Daarnaast is zij bestuurslid van de winkel in Andijk.

Siem Dijkman

Siem Dijkman (80) uit Andijk is sinds 2004 tot heden een grote stimulator voor de Stichting Oud Andijk. Hij is inmiddels 20 jaar penningmeester van deze stichting. Van gymvereniging Turnlust   1965 – 1997 was Dijkman ruim 30 jaar lang voorzitter. Op basisschool De Piramide verzorgde hij 10 jaar lang technisch onderwijs. Meer dan 7 jaar heeft zich ingezet als bestuurder van Humanitas Westfriesland. Hier heeft hij verbindingen gelegd tussen bestuur en uitvoerende vrijwilligers. Vanaf de oprichting eind 1979 maakte Dijkman deel uit van de baancommissie van Tennisvereniging Atlas.

Hans Brouwer (60) uit Andijk kwam in 1998 bij reddingsbrigade ‘t Span, de voorloper van KNRM Andijk. Zijn werkzaamheden waren die van opstapper, schipper, leidinggevende van het reddingstation, penningmeester en bestuurslid. Vanaf 2016 tot 2022 was Brouwer actief als plaatsvervangend schipper en momenteel als helper aan de wal.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen