maandag 22 april 2024
spot_img

Locatie test unit Andijk

De testlocatie is gewijzigd en vanaf maandag 19 oktober gevestigd aan de Klamptweid 70 op parkeerterrein Sporthal De Klamp. De testunit opent die dag om 9 uur. Je kunt hier aanmelden voor een corona test. Klachten? Neem contact op met uw huisarts.

Vanaf half mei heeft huisartsenpraktijk de Blokkendoos een samenwerking met U-diagnostics om te testen op Covid-19. Eerder waren wij actief met dezelfde test unit naast de praktijk aan de keizerskroon. Gezien het oplopende aantal besmettingen, de hoeveelheid mensen die zich lieten testen en vooral de vele positieve reacties van de omgeving om vlot te kunnen testen in de regio is in samenspraak met de gemeente er voor gekozen om de test unit te verhuizen.

Zowel particulieren als ondernemers kunnen in Andijk zich op Covid-19 laten testen. Bij klachten neem contact op met uw huisarts of met huisartsenpraktijk de Blokkendoos in Andijk. Zonder doorverwijzing van de huisarts laten testen op Covid? Bijvoorbeeld voor mensen die op vakantie gaan of ondernemers die hun personeel willen laten testen. Dit kan ook in op deze testlocatie.

Wordt de test vergoed?
Heeft u klachten dan kunt u een gratis PCR-test krijgen via een doorverwijzing van de huisarts. Deze PCR- test voor Covid-19 wordt dan bekostigd vanuit het OGZ Openbare Gezondheidszorgbudget.

Heeft u géén klachten maar moet u wél weten of u het hebt omdat u moet reizen, verblijven of werken, dan komen de kosten voor een PCR-test voor eigen rekening. Dit is 100 euro voor wie zich alleen laat testen. Voor gezinnen of meerdere personen (collega’s of mensen die gezamenlijk reizen) die samen getest worden, geldt een tarief van 60 euro per persoon.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen