woensdag 24 april 2024
spot_img

Lust je nog peultjes?

In het kader van ‘Wereldpeulvruchtendag’, uitgeroepen door de Verenigde Naties, organiseert IVN West-Friesland op zondag 9 februari een speciale inloopmiddag voor kinderen en hun ouders, in de benedenzaal van het IVN in het Streekbos Paviljoen. Vanaf 14:00 uur is Frans Jongeleen aanwezig om van alles over bonen, erwten en andere peulvruchten uit te leggen.

Wat zijn peulvruchten? Alle soorten bonen en erwten worden peulvruchten genoemd bijvoorbeeld sperziebonen, snijbonen, bruine bonen, sojabonen, doperwten, linzen en nog veel meer. Hoe zien de diverse soorten eruit? In welke fasen verloopt hun kiemproces? En hoe kunnen kinderen thuis zelf boontjes kweken? Ze zijn eetbaar, hartstikke gezond én ze kunnen van een klein, gedroogd boontje uitgroeien tot een volledig nieuwe plant, een plant mét nieuwe bonen. Hoe doen ze dat? Wat zijn bonen precies? En klopt het dat een bonenrijk dieet goed is voor het milieu?

Kom langs en ga het ontdekken! De inloop is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage natuurlijk altijd op prijs gesteld.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen