dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Manshanden al 24 jaar te vinden aan de Dijkweg

Wie dacht dat Peter Manshanden vertrokken was van Dijkweg 321 heeft het mis. Na 24 jaar staan zijn tuin- en parkmachines nog altijd uitgestald op deze plaats, maar dan wat minder in het zicht. En dat is niet erg, zo vindt hij. “Er zijn namelijk de laatste jaren heel wat inbraken geweest.”

De mini trekkers en werktuigen plus de tuin- en parkmachines stonden voorheen in de schuur aan de weg. In april vorig jaar is de werkplaats echter verbouwd tot showroom en is alles daar naartoe verhuisd. Geheel in dezelfde Tuinhuis stijl staat daarnaast het nieuwe houten kantoor. “Het is nu veel compacter, ik kan meteen zien of er klanten zijn en mijn kantoor is ook vlakbij de werkplaats en showroom.”

Inbraken
Maar dat is niet het enige voordeel van de verhuizing. “Ik denk (hoop) dat dit minder inbraakgevoelig is”, vertelt Peter. “We hebben tien inbraken gehad en in 2015 is er zelfs drie keer ingebroken.” Het terrein staat nu 24 uur per dag onder cameratoezicht.

Dat het bedrijf minder zichtbaar is vanaf de weg zorgde wel voor verbaasde gezichten. “Sommige mensen dachten dat we hier weg waren.” Maar dat zal niet gebeuren, want na 24 jaar is hij erg gehecht aan de plek waar hij begon.

Russische trekkers
Het waren 24 jaar geleden nog niet de tuin- en parkmachines die de showroom vulden. “Ik ben begonnen met het importeren van de Russische Belarus trekkers. Daar kwam ik mee in aanraking toen ik in de jaren ’80 in Rusland woonde en werkte.” De trekkers gingen naar liefhebbers door het hele land, maar al snel zag hij zijn kansen met de park- en tuinmachines.

Vakantieparken tot Tuinders
Zo maakten de Russische trekkers plaats voor mini trekkers. De mini trekkers van o.a. Iseki en Kubolta importeert Peter uit Japan. Dat zijn enorme veelzijdige en goede tractoren, zo vertelt hij. “Ze worden niet alleen in de tuin gebruikt, de vakantieparken hier in de buurt hebben ze ook, tuinders hangen er maaiers of een karretje achter, caravanstallingen gebruiken ze voor het verplaatsen van de caravans en je kunt ze gebruiken voor de manegebak.”

Naast de mini trekkers verkoopt Peter ook Husqvarna zitmaaiers, motormaaiers, en hand gedragen tuingereedschappen zoals zo als kettingzagen, bosmaaiers, motorzeisen en heggenscharen. Naast de verkoop, staan er ook vier ZZP’ers klaar voor reparatie en onderhoud aan alle merken. “We kunnen de machines ophalen en zorgen er al 24 jaar voor  dat eventuele problemen binnen 24 uur zijn opgelost.”

Husqvarna met accu
Naast Iseki is Manshanden ook officiële dealer van Husqvarna tuin- en parkmachines “Dat is echt de grootste leverancier op dit gebied”, legt Peter uit. “Husqvarna levert de beste kwaliteit.” Hij vertelt dat Husqvarna in innovatie voorop loopt. “De accumachines zijn bij de handgedragen apparatuur erg in opkomst, dan heb je dus geen geknoei meer met benzine.”

Manshanden tuin- en park machines is 6 dagen per week geopend en te vinden aan Dijkweg 321. In de webwinkel zijn 24/7 de handgedragen machines van Husqvarna te koop. Kijk hiervoor op www.manshandentw.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen