Peter Manshanden(l) stopt per 1 oktober en Jan van Dalfsen neemt de zaak over. Tekst OdB/Foto PL

Per 1 oktober 2022 zal het bedrijf van Peter Manshanden overgaan in de vertrouwde handen van Jan van Dalfsen. “Jan is geen onbekende voor de klanten van het bedrijf. Hij is hier begonnen als stagiair en inmiddels al enkele jaren werkzaam. Hij kent het reilen en zeilen van het bedrijf.”

Peter vertelt verder: “De afgelopen periode hebben we gebruikt voor de overdracht, maar ook de komende tijd zal ik als een helikopter met hem meevliegen en hem waar nodig nog met raad en daad terzijde staan.”

Een kans die ik moest pakken
Jan van Dalfsen (21) is in het voorjaar in gesprek met Peter als die aangeeft met de zaak te willen stoppen of te willen overdragen. “Het voelde als een rijdende trein die voorbij komt, een kans die ik niet wilde laten gaan!” Jan zegt daarover: “Het is die kans voorbij laten gaan of de kans met twee handen aangrijpen en dat is zeker spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in. Dat Peter me wegwijs maakt, me aan klanten voorstelt en nog een periode aanwezig is voor vragen geeft me dat vertrouwen dat het wel goedkomt.”

Gezonde twijfel
Ook voor Peter was er steeds weer twijfel. “Stoppen, doorgaan, per wanneer…. Mensen die twijfelen, die denken na. Een heel gezond teken!” Peter vervolgt: “Toch moet je als ondernemer niet te lang nadenken. Soms is het nodig door te pakken en snel beslissingen te nemen. En er ‘een klap op te geven’! Zo geschiedde. Vanaf 1 oktober is Jan de nieuwe eigenaar. Het voelt goed”

Er verandert niks
Er verandert natuurlijk heel veel! Maar als klant zult u daar weinig van merken. De e-mailadressen en telefoonnummers blijven hetzelfde, het adres aan de Industrieweg ook. Ook het assortiment en de service blijft gelijk. Alleen de eigenaar heeft een andere naam en de openingstijden veranderen. De nieuwe openingstijden zijn: maandag alleen op afspraak, dinsdag tot en met vrijdag van 08:30 u- 17:00 uur. Op zaterdag open van 09:00 u – 12: 00 uur en op zondag zijn we gesloten.

Ruime werkplaats
De werkplaats is groter geworden en zal zich nog meer gaan richten op service, reparaties en onderhoud Juist nu in de maanden oktober tot januari, is het verstandig preventief onderhoud te laten uitvoeren. Problemen voorkomen is altijd beter dan op een later moment te moeten repareren. Wij hebben de ruimte, de kennis in huis.

Dertig jaar ervaring
“Bij ons geldt al meer dan 30 jaar, heldere afspraken en geen verrassingen achteraf. De voorraad en het assortiment wisselen regelmatig. Kom gerust eens kijken. Bent u specifiek op zoek naar één model, neem dan vooraf even contact over de actuele voorraad. Zo voorkomt u teleurstellingen.”

Manshanden blijft
Manshanden blijft hét adres voor Trekkers en Werktuigen en o.a. Husqvarna Tuin en Park Machines.
Adres: Industrieweg 7, 1619 BZ Andijk. Bereikbaar op telefoonnummer 0228 597 410 of stuur een e-mail aan info@manshandentw.nl.
De website bezoeken kan ook: https://www.manshandentw.nl,