woensdag 24 april 2024
spot_img

Manteldienst in De Kapel op zondag 13 oktober om 10:00 uur

Manteldienst? Jazeker!

Een mantel, of zo u wilt, een jas, heeft vele functies. Om je te beschermen tegen kou en regen. Om te laten zien wat voor werk je doet. Om te bedekken, denk aan de ‘de mantel der liefde’. En ook: Verschillende generaties dragen verschillende jassen. Denk ook aan Mantelzorg.

Zorgverlening van mens tot mens, humane zorg, die door ieder mens van welke levensopvatting dan ook, gegeven kan worden. Zorgen voor elkaar. Je slaat een denkbeeldige mantel om de schouder van een naaste, warm, meelevend, solidair, liefdevol. Het is iets van je eigen persoonlijkheid geven aan die ander. Het doet denken aan St. Maarten, die zijn kleed doormidden sneed en de helft aan een naakte bedelaar gaf. Met de woorden van Huub Oosterhuis: “zoals een mantel om mij heen geslagen”. Dit is dan ook het thema van de dienst op 13 oktober.

Kleren maken de man, zeggen we wel eens. Ook in de bijbel werden mensen herkend aan de kleren die ze dragen. Bijvoorbeeld het bekende verhaal van Jozef. “Hij had een prachtig bovenkleed voor hem laten maken in allerlei kleuren (Gen. 37:3).” Er is zelfs een musical van gemaakt. Jozef and the amazing technicolor dreamcoat. Hij krijgt die mantel van zijn vader, omdat hij zijn lievelingszoon is. Dat roept een heleboel reacties op. En scheve gezichten.

Zondag 13 oktober is er in De Kapel een bijzondere dienst waarin mantels centraal staan. Verschillende generaties vertellen over een mantel. Een bijzondere mantel die een speciale herinnering oproept. Maar niet alleen wordt er verteld. Muziek klinkt, er wordt gezongen en ook gekeken naar schilderijen over mantels.

Van harte welkom in De Kapel aan de Middenweg 48 te Andijk om 10:00 uur. Na afloop bent u uitgenodigd om een kopje koffie of thee te drinken.

Woensdag 6 november, om 10:00 uur in de Tuinkamer, bent u uitgenodigd om over dit thema verder te praten tijdens de koffie/gespreksochtend voor ouderen.

16 februari 2020 is er een tweede dienst met dit thema.

Gert Scholten,
voorganger in De Kapel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen