maandag 27 mei 2024
spot_img

Marco en Mirjam trouwen op school

De Andijkse Mirjam de Boer trouwde op vrijdag 6 juli met haar -van oorsprong uit Wervershoof komende- kanjer Marco Bakker. Op deze dag waren hun dochtertje Rosali van net twee jaar oud en de hond Ziva uiteraard ook van de partij.
Mirjam en Marco hadden een bruiloft gepland precies zoals bij hen paste. “Alles net even anders, maar precies goed voor ons! De zon scheen en iedereen had een leuke dag.”

Liefde voor elkaar
Het was in Avenhorn waar de twee elkaar leerden kennen. Mirjam was samen met een vriendin naar de autocross gekomen. Marco was één van de rijders, maar had opeens weinig oog meer voor het verkeer. Hij liet zijn oog afdwalen naar de mooie Mirjam langs de kant. “Van het één kwam het ander en inmiddels zijn we samen al tijden een goed stel.” Twee jaar geleden tijdens een Audi evenement vroeg Marco zijn Mirjam ten huwelijk. Het stel heeft inmiddels een prachtig dochtertje. “Rosali is onze kers op de taart. De bruiloft is een mooie bezegeling van dat wat we samen hebben,” vertelt Mirjam.

Welke auto?
Marco zou het liefst getrouwd zijn in een Audi, toch echt zijn favoriete auto. Mirjam zou dan liever een Mercedes gekozen hebben. Toch werd er getrouwd in een hele andere, mooie automobiel, namelijk de Stutz van hun (schoon)vader.
“Deze prachtige auto komt uit 1928. Het oude schoolgebouw van de Middenschool in Andijk is onze woning en is ook van 1928. De hele bruiloft is een beetje die sfeer in getrokken.”

Trouwen in school
Ook de trouwlocatie is een bijzondere. Er werd getrouwd in het oude schoolgebouw, dat inmiddels dienst doet als woning voor het kersverse echtpaar en hun gezin. Maar ook de trouwambtenaar was een bijzondere. De heer Klaas Burger had die plechtige taak en vond het maar wat leuk dat te mogen doen op ‘zijn oude schooltje’. Hij kwam terug op een bekende plek, want hij was vroeger leerling op de Middenschool van Andijk geweest.

Feestend mooie toekomst in
“Het was een mooie dag, precies zoals we hadden gehoopt. Met elkaar en mensen die ons lief zijn. Met familie en vrienden, onze Rosali en Ziva erbij voelde het helemaal goed. We hebben een mooie plechtigheid gehad en een geweldig feest.

De toekomst ziet er goed uit, we gaan er lekker van genieten,” aldus het kersverse bruidspaar.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen