maandag 15 juli 2024
spot_img

Marijn Groenewoud en opa Jan

Marijn, 6 jaar heeft een aantal maanden bij haar oma gewoond in de boerderij aan de Schoolweg samen met haar pappa en mamma en haar 2 broertjes omdat hun huis in Enkhuizen drastisch verbouwd werd. Marijn vindt het heerlijk om samen met ons een wandeling met Saar te maken. Het is helemaal feest als we een rondje “Opa Jan” gaan doen. Opa Jan (creatie van Marius van Dokkum) woont aan het Hornpad in een klein huisje en opa Jan zit altijd op zijn wc-tje omdat hij last heeft van winderigheid en verstopping.

We wandelen meestal over de dijk naar het Hornpad. Marijn babbelt aan een stuk door maar als we het huisje van opa Jan naderen wordt ze wat stiller want spannend is het wel. We gluren dan zijn huisje binnen en kijken door het hartvormige raampje van het wc-tje waar opa Jan van ellende naast de wc-pot is gevallen. Alle scenario’s over de echte opa Jan zijn al de revue gepasseerd. Uiteindelijk was Marijn er eruit dat hij in Amerika woont. Dat is lekker ver weg en maakt het minder spannend.
Marijn wil natuurlijk heel graag binnenkijken maar oma heeft uitgelegd dat het geld kost en je dan een afspraak moet maken en niet zomaar naar binnen kan lopen. Sindsdien gaat het potje van spaargeld van Marijn mee als we een rondje “opa Jan“ gaan doen. Zo vergroot ze haar kansen, heeft ze bedacht. Natuurlijk worden de boekjes van opa Jan hier veelvuldig gelezen. De Efteling is leuk, maar een rondje Opa Jan nog leuker, wat heerlijk dat een kind van 6 hier zo van kan genieten, gewoon hier in ons dorp Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen