woensdag 19 juni 2024
spot_img

Martijn Boon – Lasservice

Bij het binnenlopen van zijn werkplaats aan de Gedeputeerde Laanweg valt gelijk op waar hij mee bezig is. In het midden van de ruimte werkt Martijn Boon namelijk aan een radiaalboormachine. Een enorm apparaat, waarmee ondanks zijn grootte uiterst nauwkeurig geboord kan worden. “En omdat ik het momenteel weer wat rustiger heb, hoop ik met het opknappen van deze machine weer wat meer werk te kunnen krijgen”, zegt hij tijdens een demonstratiesessie van de boormachine.

Voor Martijn is het werken met zijn handen al zijn hele leven iets wat hij het liefste doet. “Terwijl ik vroeger best goed was op school. Ik kon goed leren en deed ook vier jaar VWO. Maar ik was desondanks een stuk gelukkiger als ik na schooltijd bij mijn vader aan de slag kon.” Martijn groeide namelijk op als zoon van een tuinder. “Het is natuurlijk ook maar weinig kinderen gegeven om bij hun vader te kunnen werken. Daar heb ik het dus erg mee getroffen.”

Tuindersbedrijf

Die liefde voor het uitvoeren van praktisch werk bracht hem via de havo op de Middelbare Tuinbouwschool. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met lastechniek. “En dat fascineerde mij eigenlijk meteen”, gaat Martijn verder. “Ik ben toen gelijk zelf spullen gaan kopen om mij er gaandeweg meer en meer in te bekwamen. Na mijn schooltijd ben ik vervolgens bij een tuindersbedrijf gaan werken, waar ik ook de technische klussen en de lasklussen deed.”
Het leidde in 1989 tot de oprichting van zijn eigen bedrijfje, genaamd Boon Lasservice. “Omdat ook andere bedrijven interesse kregen in mijn las- en knutselwerk”, zegt Martijn. “Sindsdien heb ik gewerkt voor bijvoorbeeld installatiebedrijven, botenbouwers en machinefabrieken. Inmiddels heb ik als lasser en metaalbewerker dan ook veel ervaring opgedaan. Ik doe alle soorten las- en constructiewerk in staal, aluminium en rvs.”

Wereldwijd

Maar als specialisatie heeft Martijn het persen van ringen. “Deze worden vooral gebruikt bij het bouwen van trommels. Al ben ik ook in staat om complete trommels te bouwen. Hiervan heb ik er de afgelopen jaren al honderden gebouwd, die op dit moment wereldwijd in gebruik zijn.”

Martijn huurt momenteel een werkplaats bij AEE Marine B.V. aan de Gedeputeerde Laanweg. “Daar zit ik nu sinds 2014. Ik was hier destijds gewoon een keer langs gegaan voor het aanbieden van mijn diensten. Een week later belde ze ineens op dat de vorige eigenaar van de werkplaats wegging en dat ik het wel kon overnemen. Dat was dus perfect.” Toch hoopt hij ooit nog op zoek te kunnen gaan naar een grotere werkplaats. “Voor nu is het prima hoor, maar als ik het straks hopelijk weer wat drukker krijg, zou het zomaar kunnen dat ik gedwongen wordt om te verhuizen”, zegt hij tot besluit.

Kijk voor meer informatie over Martijn en over zijn diensten op www.martijnboon.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen