zondag 23 juni 2024
spot_img

Matthäus Passion in Westerkerk

In de monumentale Westerkerk in Enkhuizen wordt op zondag, 18 maart a.s. weer de Matthäus Passion uitgevoerd. Veel bezoekers zullen de ontroering in zich voelen opkomen als de eerste tonen van het openingskoor door de ruime Westerkerk zullen klinken: ‘Kommt ihr Töchter, helft mir klagen’. Door de muziek voelt iedereen aan: ‘Hier staat iets te gebeuren’. En als het aan het eind het slotkoor ‘Ruhe sanfte, sanfte ruh’ klinkt, zullen de bezoekers weer volop genoten hebben van Bach’s meesterwerk.

Elk jaar bezoeken mensen massaal dit meesterwerk van Bach. En hoe vaker je de Matthäus Passion hoort, hoe meer je van de muziek gaat begrijpen. ‘Beginnelingen’ waarderen de koralen vaak het meest, maar na een paar keer ‘Matthäus Passion’ zal de prachtige aria ‘Erbarme dich’ hen ook in het hart raken.

Professionele uitvoerenden
Net als vorig jaar wordt de Matthäus Passion uitgevoerd door het barokorkest ’Eik en Linde’ en het VU-kamerkoor uit Amsterdam. De zes solisten zijn ook dezelfde: Marcel Reijans (evangelist), Sven Weyens (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Merel van Schie (alt), Jeroen Helder (tenor aria’s) en Matthijs Mesdag (bas aria’s). Alle uitvoerenden zijn professionele musici. En al zingen ze maar twee keer en dan ook nog alleen voor de pauze, bij de Matthäus mag een jeugdkoor niet ontbreken. Dit keer komt ‘Stringwise’ naar de Westerkerk. Het geheel staat onder leiding van Henk Verhoef die ook het orgel bespeelt. Gelet op de prachtige akoestiek van de ruime Westerkerk belooft het weer een uitvoering te worden waarin men af en toe een speld kan horen vallen.
Datum: zondag, 18 maart; aanvang 14.00 u. (kerk open uiterlijk om 13.30 u.)

Toegangsprijzen
Vrije plaatsen € 30 p.p.
Gereserveerde plaatsen (op de voorste rijen) € 50.
Donateurs van de Westerkerk betalen € 27,50 en krijgen ook een gereserveerde plaats.
Ook donateur worden? Bel het bureau van de Westerkerk: 0228 – 317800 of stuur een e-mail naar bureau@westerkerkenkhuizen.nl

Kaartverkoop:
Via de website: www.westerkerkenkhuizen.nl of telefonisch: 0228 – 317800

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen