maandag 20 mei 2024
spot_img

Mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman viert 40 jarig bestaan bedrijf.

Deze maand, op 21 juli om precies te zijn, is mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman 40 jaar actief in de verkoop en het onderhoud van vele soorten machines voor de land- en tuinbouw. Hieronder vallen merken en machines zoals Valtra en New-Holland tractoren en werktuigen van Kuhn en Beyne veldspuiten. Daarnaast is het bedrijf importeur van de ‘Robovator’, een cameragestuurde schoffelmachine, Ferrari plantmachines, Forigo grondbewerking, Outcast slakkenkorrelstrooiers en Hiwer doek oprolmachines.

“Wij zijn er om het werk op het land makkelijker en beter uitvoerbaar te maken. We denken mee met de klant in oplossingen en maken aanpassingen aan machines daar waar wenselijk. Service staat bij ons hoog in het vaandel,” vertelt Nanne Kooiman. “Dat doen we inmiddels al 40 jaar!”

Begonnen met twee handen
Nanne vertelt over de eerste jaren van het bedrijf: “Ik had twee handen en een stevige werklust. Daar is het mee begonnen. Mijn materialen voor de aankleding van het pand haalde ik bij Scholtens Bouwbedrijf. Daar kwam de vraag: “Heb je al werk?” Hun tractor kreeg ik meteen in onderhoud. Sindsdien heb ik nooit zonder werk gezeten. Het bedrijf groeide langzaam, maar gestaag. De één na de andere uitbereiding was nodig en zo groeide ook de grote van het pand en de groep personeel.”

Nieuwbouw Handelsweg
Nanne wilde nog één maal groots verbouwen. “Maar dan wel voor mijn 50e verjaardag!” Dat werd nieuwbouw op de huidige locatie. Wim vult aan: “Het huidige pand beslaat 1600 m2 van de totale 2400 m2 kaveloppervlakte. Hier hebben we voldoende ruimte voor al onze activiteiten. Inmiddels staan we hier met een team van ca. 13 mensen personeel.”

Gespecialiseerde machines
“Wij zijn gespecialiseerd in vele systemen voor de vollegrondsgroenteteelt. Denk hierbij aan plantmachines, bemestingssystemen en onkruidbestrijdingssystemen. Wij kunnen door onze kennis en ervaring maatwerk leveren in het aanpassen en opbouwen van deze systemen. De kracht van ons bedrijf is het inspelen op de specifieke wensen van de klant. Graag gaan we nieuwe uitdagingen aan om nieuwe toepassingen te ontwikkelen.”

Service en drukte
“Van november tot aan juli is het de drukste tijd van het jaar. Alle machines moeten dan onderhouden of opgebouwd- en aangepast worden voor het plantseizoen begint. Dat loopt tegenwoordig van februari tot aan augustus. Dan moeten we altijd stand-by zijn om snel service te kunnen verlenen bij calamiteiten. Gelukkig kunnen wij door middel van onze servicewagens altijd snel handelen en zorgen dat de machines hun werk doen.”

Vele merken
Nanne Kooiman verkoopt, onderhoud, en past machines aan van topmerken, zoals Ferrari, Kuhn, Hiwer, Spedo, Irriland, Beyne en Checchi & Magli. De afgelopen jaren zijn er een aantal merken aan toegevoegd, zoals Techneat slakkenkorrelstrooimachines, Robovator camera gestuurde schoffelmachine, Agricult laag volume onkruidbestrijdingstechniek. Maar ook de eigen productontwikkeling staat niet stil!

Contact opnemen
Het mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman vindt u aan de Handelsweg 10, 1619 BJ Andijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur en zaterdag van 8.00 – 12.30 uur. Voor meer informatie kunt u het bedrijf bereiken op: 0228-592887 of mailen naar: info@nannekooiman.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen