zondag 26 mei 2024
spot_img

Medaillerijk finaleweekend voor turners TCW en Hidde de Haan uit Andijk

Onder begeleiding van trainers Ruud Jacobs, Boyd Bindels en Daphne Sitters werden dit weekend de NK finales geturnd door de heren van Turncentrum Waterland.

Dubbel zilver op de NK meerkamp
Op zaterdag kwamen Hidde de Haan (2e divisie junior II), Rick Stikkelorum en Jordi Lagas (beide 1e divisie Junior I) en Zeeger Kamper (1e divisie Jeugd) in actie op de meerkamp individueel, waarbij geturnd wordt op alle 6 toestellen.
Hidde de Haan haalde de hoogste score op brug en rek, tweede score op voltige en derde score op ringen. Helaas was dit door een val op sprong net niet goed genoeg voor de eerste plaats, maar was hij ook zeer tevreden met een mooie tweede plaats.
Ook mocht hij een beker in ontvangst nemen voor de tweede plaats over het gehele seizoen.
Rick Stikkelorum turnde zijn meerkamp niet als gehoopt, waardoor hij helaas niet kon aanhaken in de strijd voor het podium.
Jordi Lagas turnde een zeer stabiele wedstrijd met brug, rek en voltige als sterkste onderdelen. Hij eindigde als eerstejaars Junior I op een zeer nette 7e plaats!
De jarige Zeeger Kamper had een zeer goede start op brug en rek, en wist op vloer zelfs de hoogste score te behalen. Helaas was er veel puntverlies op voltige, waardoor een podiumplaats niet meer haalbaar was en hij genoegen moest nemen met een 7e plaats.

9 medailles op de NK toestelfinales
Zondag was de dag van de landelijke toestelfinales, waarvoor 5 turners zich hadden geplaatst voor samen 21 finales. De tevens geplaatste maar geblesseerde Ilias Elmezayn was aanwezig om zijn ploeggenoten morele steun te geven.
Finn de Jong (1e divisie junior II) turnde naar brons op sprong. Op brug werd zijn streksalto met schroef als afsprong goed geland, wat ook voor dit onderdeel een derde plaats opleverde.
Hidde de Haan was in de 2e divisie Nederlands kampioen op rek met een punt verschil op de nummer twee, en haalde zilver op brug en voltige.
Rick Stikkelorum herpakte zich knap en haalde een welverdiende tweede plaats op rek, en pakte ook nog brons met een strak uitgevoerde oefening op voltige.
Jordi Lagas haalde met een bijna foutloze oefening op brug zijn hoogste score van het seizoen op dit onderdeel. Hiermee behaalde hij een mooie tweede plaats.
Zeeger Kamper mocht uitkomen op maar liefst 5 toestelfinales, en wist op vloer de derde plaats te behalen. Op zijn sterkste onderdeel ringen was de score lager dan verwacht door een niet meegeteld element, en viel hij hierbij helaas buiten de medailles.

Al met al een geweldige afsluiting van het seizoen voor TCW, waarbij als mooie bonus Hidde de Haan nog mag strijden om de Ahoy cup, die plaatsvindt op 22 en 23 juni in Rotterdam.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen