woensdag 24 april 2024
spot_img

Medemblik huldigt sporthelden van 2022

Op zaterdag 7 januari heeft gemeente Medemblik haar sporthelden in het zonnetje gezet. Alle lokale sporters die in 2022 één of meerdere ereplaatsen behaalden op een NK of EK werden door sportwethouder Gerben Gringhuis gehuldigd tijdens een speciale bijeenkomst in de Westfrieslandhal in Wognum.
Na twee lastige sportjaren vanwege Corona, is 2022 een redelijk normaal sportjaar geweest. In vrijwel alle sporten konden de competities normaal doorgang vinden en is er als vanouds gestreden om nationale en internationale podiumplaatsen. Veel sporters uit Medemblik hebben vol overgave meegedaan aan de podiumstrijd en dat is niet onverdienstelijk gebleven.

Heel veel medailles
Er werden door de lokale sporthelden maar liefst 81 medailles (33 gouden, 28 zilveren en 20 bronzen) in de wacht gesleept tijdens NK’s en EK’s in 2022. De medailles zijn behaald in het inline skaten, jiu jitsu, schaatsen, dansen, handbal, wielrennen, trampolinespringen, zeilen en biljarten.

Tessa Neefjes, Chris Berkhout en wethouder Gerben Gringhuis.

De meeste medailles werden behaald op NK’s, maar Tessa Neefjes en Chris Berkhout wisten ook te scoren op EK’s. Tessa werd Europees Kampioen bij de senioren tijdens de Strandrace (wielrennen) in december. Chris behaalde als junior inline skater maar liefst 13 medailles in 2022, waarvan 3 Europese medailles – 1 keer goud en 2 keer brons. Het volledige overzicht van alle medaillewinnaars is te vinden op: https://www.teammedemblik.nl/medemblikse-medaillewinnaars-2022/

Waardering
Tijdens de huldiging ontvingen alle medaillewinnaars uit handen van wethouder Gerben Gringhuis en topsportcoördinator Pieter Verhoogt een persoonlijke bokaal en een cadeaubon. De wethouder keek samen met de sporters en hun aanhang terug op sportjaar 2022. Hij bedankte de sporters en sprak zijn waardering uit voor de geleverde prestaties: “Het is geweldig dat jullie je zo hebben ingezet het afgelopen jaar. Jullie hebben Medemblik op een fantastische manier vertegenwoordigd en laten zien dat wij een gemeente zijn waar sportieve en ambitieuze talenten zich kunnen ontwikkelen en excelleren. Veel dank daarvoor.”

Eervolle vermeldingen
De wethouder maakte ook ruimte voor twee eervolle vermeldingen. De eerste was voor het G-team van Handbalvereniging Westfriesland SEW voor het behalen van de tweede plek bij de Special Olympics in 2022. De tweede voor Kay Schipper en Kelly Schouten voor hun inzet als trainers van het KNSB Talent Team Noordwest en de prestaties die zij met hun team hebben neergezet in 2022.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen