zondag 26 mei 2024
spot_img

Medemblik huldigt sporthelden van 2023

Op zondag 7 januari heeft gemeente Medemblik haar sporthelden in het zonnetje gezet. Alle lokale sporters die in 2023 één of meerdere ereplaatsen behaalden op een (inter)nationaal kampioenschap werden door sportwethouder Gerben Gringhuis gehuldigd tijdens een speciale bijeenkomst in de Westfrieslandhal in Wognum.

Het jaar 2023 was met 78 podiumplaatsen in 11 sporten opnieuw een zeer succesvol jaar voor de topsport van Medemblik.

Op vier na werden al deze ereplaatsen behaald op Nederlandse Kampioenschappen. De uitzonderingen kwamen op naam van Tessa Neefjes, die naast een bronzen NK-medaille in het Gravel racen ook de UCI World Gravel Series op haar naam schreef, en drie jiujitsu-koppels die medailles behaalden bij de European Cup in Beveren (België).

Heel veel medailles
De Medemblikse sporthelden veroverden samen 28 gouden, 29 zilveren en 21 bronzen NK-medailles. Deze ereplaatsen zijn behaald in het inline skaten, jiujitsu, dansen, handbal, atletiek, wielrennen, schaatsen, paardensport, turnen, zwemmen en schoonspringen.
Opvallend waren de acht NK-medailles (3 goud, 3 zilver en 2 brons) van inline skater Pom Peerdeman. Ook de vijf NK-medailles (2 goud en 3 zilver) van het danspaar Renske Borst en Glenn De Groot vallen op. En er springen nog een paar winnaars uit. Carina Schilder behaalde drie nationale titels (1-meter, 3-meter en platform) in het schoonspringen (categorie 50-54 jaar). En bij Westfriesland SEW werden ook drie nationale titels binnengehaald, omdat de A1, de B1 én de C1 Nederlands kampioen werden. Het volledige overzicht van alle medaillewinnaars is te vinden op: https://www.teammedemblik.nl/medemblikse-medaillewinnaars-2023/.

Ambassadeurs
Tijdens de huldiging ontvingen alle medaillewinnaars uit handen van wethouder Gerben Gringhuis en topsportcoördinator Pieter Verhoogt een persoonlijke bokaal en een cadeaubon.
De wethouder keek samen met de sporters en hun aanhang terug op sportjaar 2023. Hij bedankte de sporters en sprak zijn waardering uit voor de geleverde prestaties: “Medemblik heeft veel om trots op te zijn. En onze topsporters en talenten horen daar zeker bij. Met jullie focus, inzet, doorzettingsvermogen en teamspirit zijn jullie een voorbeeld voor al onze inwoners. Bovendien zijn jullie overal waar jullie je sport beoefenen fantastische ambassadeurs voor onze gemeente. Met jullie successen laten jullie zien dat Medemblik een gemeente is waar ambitieuze talenten zich kunnen ontwikkelen en excelleren. Veel dank daarvoor.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen