maandag 27 mei 2024
spot_img

Medicinale kruiden en eetbare planten

Zondag 27 mei start om 14.00 uur bij het IVN in het Streekbos Paviljoen een excursie over geneeskrachtige kruiden voor volwassenen en grotere kinderen. De twee kruidentherapeuten Annet van der Tweel en Yvonne Komen geven eerst een inleiding over wat geneeskracht uit de natuur betekent, daarna start de kruidenwandeling die anderhalf tot twee uur duurt. Beide gidsen zijn zeer ervaren docenten in hun vakgebied met een eigen kruidentuin en praktijk in Blokker, zie www.kruidenvrouw.nl

In het Streekbos worden ‘gewone’ planten en kruiden behandeld die er veel voorkomen zoals Paardenbloem, Madelief, Meidoorn en Weegbree. De kruiden zijn te gebruiken als tinctuur, zalf of kruidendrank. De kruidentherapeuten vinden het belangrijk dat meer mensen de geneeskrachtige werking van kruiden leren kennen. Ze willen de reguliere geneeskunde niet afschaffen, maar mensen wel bewust maken dat er ook alternatieven zijn.
 
Eetbare planten
Wildplukken is populair; je kan er veel meer mee doen. Er zijn heerlijke gerechten te maken met kruiden voor soepen, pesto’s, salades en kruidenbrood.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen