zondag 23 juni 2024
spot_img

“Meer windmolens erbij of niet?”

Zoals u waarschijnlijk in de krant heeft kunnen lezen zijn er door de provincie Noord-Holland nieuwe plannen voorgesteld voor de ontwikkeling van meer windenergie in Noord-Holland. Daarbij zijn nieuwe zoekgebieden opgesteld, onder andere in West-Friesland.

Ook voor de gemeente Medemblik zijn nieuwe zoekgebieden vastgesteld waarbij men de norm, dat de afstand groter moet zijn dan 600 meter afstand van de bebouwing, wil loslaten.

De laatste tijd wordt er verschillend gedacht over windenergie en is er veel te doen over de locaties die de provincie op het oog heeft of naar op zoek is. We worden van verschillende kanten hierover benaderd.

Vanuit andere dorpsraden is de Dorpsraad Andijk verzocht om deel te nemen aan een gezamenlijk kernradenberaad dat speciaal over de ontwikkelingen op dit terrein gehouden zal worden. Wij willen als Dorpsraad Andijk de inwoners van Andijk hierbij betrekken door u uit te nodigen uw standpunt over meer windmolens binnen de gemeentegrens van de gemeente Medemblik bekend te maken. Dat kan op een van de volgende manieren:
• U neemt deel aan de poll op onze Facebookpagina Groep Dorpsraad Andijk en uw
keuze te maken:
• Mail naar dorpsraadandijk@ gmail.com. Zet in het onder- werp WEM20. Vermeld in uw mail tevens uw naam en adres en telefoonnummer;
• Schrijven kan ook: Dorpsraad Andijk, Witte Valkstraat 12, 1619 XN Andijk of op dit adres in de brievenbus doen. Schrijf linksboven van de voorkant van de envelop: WEM20. Vermeld in uw brief tevens uw naam en adres en telefoonnummer.

Je kunt tot 1 februari a.s. ons hierover mailen of schrijven, of aan de poll meedoen. Alleen inwoners van Andijk kunnen aan dit onderzoek meedoen. Dit onderzoek staat los van de kernvisie Andijk 2020-2030. Anonieme of onvolledige mails/brieven worden niet in behandeling genomen.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen