vrijdag 21 juni 2024
spot_img

‘Meesterlijke’ familieman laat technisch hart kloppen

Een afscheidsreceptie voor meester Sjaak, waar ook een groot deel van zijn familie aanwezig is, past bij deze ‘meesterlijke‘ familieman. Collega’s, oud-collega’s, ouders, familieleden en het bestuur zijn getuige van zijn afscheid op de Bangert. Sjaak lijkt met pensioen te gaan, het tegendeel is waar. Daar waar zijn hart ligt lonkt…de technische sector.

Voor de Bangert een gemis dat meester Sjaak de school gaat verlaten. Vanaf 1999 heeft hij zich ingezet voor de leerlingen, collega’s en ouders. Meester Sjaak staat bekend als een sociale, zachtaardige en handige meester. Zijn positieve instelling is onnavolgbaar en menigeen heeft op dat gebied veel van hem geleerd.
Meester Sjaak heeft altijd gekeken naar de mogelijkheden van leerlingen en wist iedereen om zich heen op waarde te schatten. Maar dat is niet zijn enige talent.

Meester Sjaak heeft een technische achtergrond en dat is te merken. Naast zijn werk als meester tovert hij in zijn vrije tijd een ‘oude snoek’ om tot een prachtig collectors item. En wie denkt dat dit een eenmalig project is heeft het mis. De komende tijd gaat deze familieman samen met zijn zoon op herhaling. ‘De oude Snoek’ is al aangekocht en ze staan te trappelen om ook van ‘dit oudje’ ook een plaatje te maken.
De liefde voor de natuur is ook niet onopgemerkt gebleven. De schooltuin ontpopte zich onder zijn handen, samen met leerlingen en ouders, als een ware moestuin en een prachtige bloemenzee. Gelukkig heeft meester Sjaak laten doorschemeren dat hij bij de schooltuin blijft helpen als het nodig is. Het is fijn dat meester Sjaak op deze manier toch nog betrokken blijft bij de school, waar (bl)oeiend onderwijs centraal staat.

Na het afscheid van meester Sjaak op de Bangert, zullen zijn dagen zich snel vullen met hetgeen hij graag doet. HIj gaat ‘lekker klussen’ bij zijn zoon, dat terwijl hij thuis zijn werkzaamheden net heeft afgerond. ‘Heerlijk met mijn handen aan de slag.’

‘Misschien ga ik nog wel aan het werk in de techniek, daar gaat toch mijn hart sneller van kloppen he?’ De Bangert raakt meester Sjaak kwijt, de technische sector krijgt er een kanjer bij. ‘Hoezo pensioen? Daar heb ik nog geen tijd voor.’

Meester Sjaak, een bijzonder persoon, gaat zijn hart volgen richting techniek. Tussen het klussen door zal hij zijn wielrenfiets pakken om fit en in beweging te blijven. Het zal u niet verbazen dat deze fiets op en top onderhouden en technisch gezien dik in orde is. Meester Sjaak staat voor liefde voor de natuur, voor techniek en zijn medemens, maar wat hem vooral onderscheid is de liefde voor zijn gezin; een (h)echte familie man!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen