dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Meiden met (flower)power! Scholieren verkopen bloemen voor het goede doel

Vriendinnen Mirre en Ania (beiden 14) van de RSG Enkhuizen maken dit voorjaar Andijk en omgeving een stukje mooier met hun initiatief de “Bloemderij”. Met dit bedrijfje verkopen zij (samen met nog twee vriendinnen) vrolijke voorjaarsbloemen voor het goede doel; Stichting Westfries G-voetbal. Deze stichting zet zich in voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Voor een zacht prijsje bezorgen de vier meiden bloemen aan huis in Andijk, waardoor al menig woonkamer is opgefleurd. Mirre: “Ik vind het echt heel leuk om te doen! We hebben al veel verkocht. Het is leuk om bestellingen te krijgen, maar het is vooral leuk omdat het voor een goed doel is!”

Professionele aanpak
De meiden zijn de Bloemderij begonnen voor hun vak “Economie & Bedrijf”, waarvoor alle tweede klassers een bedrijfje op moeten zetten, waarvan de winst naar het goede doel gaat. Eerst moesten ze een plan van aanpak schrijven en een bedenken wat voor soort bedrijf het moest worden. De keuze voor bloemen was snel gemaakt. “We dachten: ‘Wij willen bloemen verkopen, dat past goed bij het voorjaar’”. Het viertal pakt het professioneel aan. Zo vroegen ze advies aan Mirre’s vader, zelf ook ondernemer en aan een huisvriend die veel ervaring heeft met reclame maken. Een neef hielp bij het opzetten van een website, waarvoor ze zelf de inhoud (tekst en foto’s) aanleverden. De meiden ontwierpen zelf een logo en maakten een mooie flyer die ze rondbrachten in verschillende delen van Andijk. En ze benaderden De Andijker om nóg meer mensen te kunnen bereiken. Ook klopten ze aan bij diverse ondernemers in de buurt voor sponsoring, om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat er uiteindelijk een zo groot mogelijk bedrag naar de sportende mannen en vrouwen van het Westfries G-voetbal kan gaan.

Bloemen bestellen?
De meiden hebben plannen voor een kraampje in Andijk, dus wie weet komt u hen nog tegen deze maand. Ook bezorgen ze – op de fiets, heel duurzaam dus – de bloemen aan huis in Andijk. Woont u buiten Andijk, dan kunnen de bloemen opgehaald worden bij ZwartGroen, Industrieweg 5, te Andijk.

Bestellen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via de website www.bloemderij.nl, maar ook via Instagram en Facebook: @bloemderij. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 06 21 38 40 50.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen