zaterdag 20 april 2024
spot_img

Meiden van de Dijkweg Nederlands kampioen

Ja hoor, de meiden van Westfriesland-SEW B 1, hebben het geflikt
Zaterdag 13 april, voor een sommige mensen misschien een ongeluksgetal, voor de B1 van SEW zeker niet. Vanaf de eerste wedstrijd stonden zij er als team, als eenheid, als favoriet. De poule wedstrijden, 3 stuks wonnen zij met gemak, (15-23, 23-16, en 20-11) daarna volgde de kruisfinale, tegen een voor die meiden een onbekende tegenstander, ook deze wisten zij winnen af te sluiten met 25-17.

Toen was de finale een feit, tegen het altijd zo lastige Quintus uit Kwintsheul, moest er gestreden worden om de landstitel. Gestreden werd er, ongekend wat een spannende eerste helft, we gingen de rust in met een gelijk stand van 7-7.

De meiden hadden onder de rust even een peptalk gehad van de coach, de scheidsrechters hadden af en toe vreemde beslissingen, maar wij moesten deze wedstrijd gewoon met mooi handbal afmaken, en dat deden ze, even een tandje er bovenop en de diesel kwam op gang, met het geluid van het eindsignaal in ons oren stond het scorebord op 18-12 voor ons. En dat maakt die meiden tot NEDERLANDSKAMPIOEN handbal.