donderdag 18 juli 2024
spot_img

MENINGEN VERDEELD OVER HET AL DAN NIET VERSCHULDIGD ZIJN VAN ERFBELASTING

Deze week gaven we alweer de laatste lezing in het kader van de Maand van het Testament en het Levenstestament. Ons kantoor is daar 16 jaar geleden mee begonnen, omdat we vonden dat mensen beter geïnformeerd moesten zijn over de consequenties van de wet. Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor de onderwerpen zoals de erf- en schenkbelasting. Als we de vraag stelden of er in bepaalde situaties erfbelasting verschuldigd was, dan liepen de meningen uiteen. De een dacht van wel en de ander van niet. In situaties van gehuwden, geregistreerd partners of samenwoners die kinderen hebben, dan kan er toch vaak sprake zijn dat de langstlevende erfbelasting moet betalen. De vrijstelling voor de langstlevende is weliswaar bijna € 800.000 maar de erfdelen van de kinderen/hun vorderingen tellen ook mee, ook al gaat alles naar de langstlevende. Een kind heeft ruim € 25.000 vrijstelling voor de erfbelasting. De langstlevende dient de erfbelasting voor te schieten.

Kan je voorkomen dat de langstlevende al erfbelasting moet betalen na overlijden van de eerste?
In heel veel gevallen kan dat. Heb je de lezing gemist, maak dan gebruik van het gratis half uur bespreking, dan vertellen we je graag over de mogelijkheden.

Gratis brochure levenstestament
Deze is digitaal op te vragen of we sturen u de broche per post. U kunt ons bellen of mailen. Ophalen bij kantoor mag ook. Dat kan zonder afspraak.

www.mantelvoors.nl
Andijk 0228-592224
Benningbroek 0229-591264

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen