woensdag 26 juni 2024
spot_img

Met draaiorgelmuziek maak je hele groepen blij

De kermissen mogen voorlopig nog niet door gaan, omdat er geen grote groepen mensen mogen samen komen. Maar er is geen enkele reden waarom de muziek- die dan altijd zo vertrouwd klinkt bij de zweefmolen- niet zou mogen spelen! Rick Braak heeft een draaiorgel en wie dat wil kan hem huren, voor een uurtje of langer. “Normaliter is het draaiorgel onderdeel van onze zweefmolenattractie. Maar het orgel past ook op de speciale aanhanger en kan daarom (bijna) overal komen.”

Een uurtje muziek bij het verzorgingstehuis of een andere (woon)groep, op een schoolplein of bij een kinderdagverblijf? Bij het winkelcentrum of gewoon als verrassing voor je jarige oma? Alles kan. Met de bus plus aanhanger is Rick super mobiel. “In principe kan ik overal komen.”

Orgelmuziek voor iedereen
Als Rick het orgel laat draaien klinkt de muziek naar alle kanten. Ramen en deuren gaan open. “Je hoeft niet dichtbij te komen staan om toch mee te genieten. Iedereen kan vanuit zijn huis of tuin, vanaf het balkon genieten van de vertrouwde deuntjes die uit het prachtige orgel klinken,” aldus Rick.
“Men hoeft niks meer te regelen dan even te bellen en een afspraak te maken. Ik regel verder alles, zorg dat ik er op tijd ben en dat alles werkt en dat alles weer netjes weg is op het afgesproken tijdstip. Een muzikaal momentje thuis bezorgen was nog nooit zo makkelijk.”

Kosten vallen mee
Afhankelijk van waar en wanneer en hoe lang het orgel wordt gehuurd variëren ook de kosten. “Iedereen zal begrijpen dat een locatie dichtbij minder reistijd kost dan een locatie verderop in het land. Dat reken ik mee in de prijs. Het eerste uur spelen heeft een vaste prijs, maar soms willen mensen dat ik een hele ochtend blijf en dan maak ik uiteraard een mooie aanbieding.”

Jarige oma toegezongen
Afgelopen week stond Rick voor het huis van een lieve dame die 91 jaar werd. Het orgel was gehuurd door de familieleden en draaide het één na het andere deuntje en daarvan genoot de jarige volop. Ook alle buurtbewoners genoten mee. De muziek maakte van de verjaardag een heus dorpsfeestje, zelfs toen nog niet iedereen wist voor wie er o.a. ‘Lang zal ze leven’ werd gespeeld.

Vrolijke klanken verblijden
Rick vertelt: “Rijk ga ik er niet van worden, maar dat is de bedoeling ook niet. Voor het orgel is het belangrijk dat alle onderdelen met enige regelmaat blijven draaien. Nu de kermissen stil liggen is dit een mooie manier om veel mensen te laten genieten van herkenbare vrolijke klanken. Met een oliebol erbij, is het toch een klein feestje!”

Zo regelt u de huur
Wie het orgel wil huren voor één uur (of langer) kan contact opnemen met Rick Braak op 06- 12089587 of kijk op Facebook Kermisbedrijf Braak.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen