maandag 24 juni 2024
spot_img

Met een veilige caravan het dorp uit

Nu het voorjaar van start is worden de caravans weer uit de stalling gehaald. Tijd om er weer op uit te gaan! Voordat de vakantiepret écht begint is het volgens Marco Aalders van OMC Andijk aan te raden om de caravan eerst te controleren.

“Voor de veiligheid op de weg en van je spullen is dat zeker van belang”, legt hij uit. “De caravan staat misschien de hele winter op de handrem. Als je wegrijdt kunnen je remmen vast staan ,waardoor de remvoering los komt.

Vakantiepret
Maar ook kapotte verlichting en slechte banden zijn vaak voorkomende dompers voordat de vakantiepret kan beginnen. “Mensen zeggen vaak tegen mij dat ze heel weinig rijden, maar je kunt soms beter elke dag met de caravan rijden dan zes keer per jaar”, vertelt Marco. “Het maakt namelijk niet uit dat je het niet veel gebruikt, de banden drogen wel uit.

Marco Aalders kijkt het onderstel van de caravan na en kan hem meteen van een PACK (Periodieke Aanhangwagen & Caravan Keuring) voorzien. Sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen namelijk eisen dat de caravan of aanhanger eens in het jaar gekeurd of onderhouden wordt.

Aanhangwagen
Aanhangwagens, wat in feite een caravan ook is, zijn de specialiteit van Marco’s onderhoudsbedrijf. In de bedrijfshal aan de Handelsweg heeft hij twee bruggen: één voor de caravan, de ander voor de aanhanger. Deze ‘karretjes’, zoals Marco ze noemt, worden ook steeds vaker achter de auto gehangen om even iets op te halen of weg te brengen.

Het is voorjaar en mensen hebben een aanhanger nodig voor het werk in de tuin, zo vertelt Marco. Maar dat is niet het enige. “De hele economie trekt aan, je hoort veel positieve verhalen. De huizenverkoop gaat goed en er moet geklust worden. Alles veert op, want vervolgens hebben aannemers of doe-het-zelfklussers een aanhanger nodig.”

Onderhoud, verhuur en verkoop
Naast de onderhoud aan aanhangers houdt OMC Andijk zich ook bezig met de verhuur en verkoop van aanhangwagens. Maar ook wisselt hij de zomer- en winterbanden om en heeft hij genoeg plek om de banden op te slaan. Daarnaast doet OMC Andijk ook aan een heel andere tak van sport: er is een sleutelservice, waar binnen no-time een extra sleutel gemaakt wordt.

OMC Andijk is inmiddels een begrip in Andijk: het bedrijf bestond in februari tien jaar. De werkwijze is nog altijd hetzelfde.

Omdat Marco ook bij een werkgever werkt is het bedrijf op maandag t/m donderdag geopend in de avonduren: van 17:00 tot 21:00 uur. Vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur.
OMC Andijk is te vinden aan Handelsweg 31a, meer info: www.omc-andijk.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen