woensdag 24 juli 2024
spot_img

Met Ger Atsma terug in de tijd

Vrijdagmiddag 9 augustus kwam één van de beheerders van de website koudhe.nl Ger Atsma interviewen in zijn woning in Bovenkarspel. De Koud He website is gewijd aan de oude Tv-programma’s van Henk Spaan en Harry Vermeegen. Naast zijn activiteiten als accordeonist, keyboardspeler, toneelspeler en acteur is Ger een echte Verona en Die 2 veteraan want hij was in maar liefst 21 afleveringen met Henk Spaan en Harry Vermeegen te zien gedurende de periode 1984 – 1990.

Uit frustratie
Omdat er in die tijd niets online te vinden was over het duo Henk Spaan en Harry Vermeegen werd door liefhebber Jeroen Slagmolen uit frustratie, de website Koud He in 1999 opgericht De website vond aanvankelijk zijn huisvesting bij een service voor gratis ‘homepages’, zoals dat in die tijd zo mooi heette. Nadat twee jaar later mede Spaan & Vermeegen liefhebber Guido Gouweloos als tweede beheerder werd aangetrokken werden de zaken wat professioneler aangepakt; De website verhuisde naar het koudhe.nl domein, en de content, toen nog simpelweg bestaande uit filmpjes, foto’s en liedjes, werd flink uitgebreid met o.a. een zeer gedetailleerd uitzendingen overzicht. Vandaag de dag bevat de website een schat aan informatie over alle programma’s die Henk Spaan en Harry Vermeegen gemaakt hebben, en is het nog steeds de enige website die aan dit legendarische duo gewijd is.

De leukste thuis
Helaas kon beheerder Guido niet bij de afspraak aanwezig zijn, en daarom had Jeroen zijn goede vriend Rob ‘Spekko’ Spekking meegenomen om hem te ondersteunen bij het afnemen van het interview. Beide heren werden door Ger zeer hartelijk ontvangen met een kopje thee. Toen deze thee koud bleek te zijn maakte Jeroen de grap dat we hier inderdaad bij ‘de leukste thuis’ waren, naar het gelijknamige item uit het Veronica programma ‘Verona’ dat huiskamer humor op de hak nam en waarin Ger twee keer te zien was geweest.

Tijdloze humor
Na de thee was het tijd om oude beelden te bekijken op de laptop te beginnen met een aflevering van het VARA programma ‘Pisa’ van 10 januari 1984. In dit programma was Ger te zien in het item ‘De Gewone Man’ een satire op een uitspraak van VARA voorzitter Albert van den Heuvel. Ger had deze beelden zelf nog nooit gezien en genoot er zichtbaar van om dit 15 jaar later alsnog te kunnen bekijken. Ook zijn latere optredens in de programma’s ‘Verona’ en ‘Die 2’ werden bekeken en er werd hartelijk gelachen om de  tijdloze humor.
Na het bekijken van de beelden werd het tijd voor het interview dat werd opgenomen bij Ger thuis. Ger vertelde enthousiast over zijn start in het artiestenvak en hoe hij uiteindelijk bij de programma’s van Spaan en Vermeegen terecht was gekomen. Ook wist hij veel te vertellen over zijn ervaringen op de set en hoe de samenwerking met het satirische duo verliep. Na meer dan een half uur aansprekend vertellen en nog een kopje thee was het tijd om afscheid te nemen en keerden Jeroen en Spekko weer huiswaarts, een leuke ervaring en een interessant interview rijker.

Het interview met Ger Atsma is te bekijken op koudhe.nl onder het kopje ‘meer/interviews’.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen