zondag 26 mei 2024
spot_img

Met plezier voor de klas

Jaren geleden zat ik in een Ondernemingsraad. Samen met een aantal collega’s mocht ik daarvoor op cursus. Daar oefenden we vergadertechnieken en rollenspellen. Die werden dan gefilmd en dan mocht je na afloop iets van elkaar vinden. Weet je wat de rode draad was in de reflectie die ze mij gaven? Ik was teveel een schooljuf, belerend. Ik wil best bekennen, dat dit nooit meer helemaal is overgegaan, dat kunnen mijn collega-raadsleden vast beamen.

Het was dan ook een schot in de roos dat ik recent werd uitgenodigd om een gastles Burgerschap te geven op een basisschool in Andijk. De school is bezig met een project over hoe het bestuur in Nederland is geregeld. En ik mocht met groep 7 en 8 in gesprek over het oprichten van een politieke partij. Het was een dag of vijf na de verkiezingen en ik had de lijst mee, die we ook allemaal thuis hadden ontvangen, met daarop alle partijen die deelnamen aan die verkiezingen. Verheugend vond ik het, dat ongeveer 70% van de 35 kinderen deze lijst herkenden van thuis.
We spraken over het geven van een naam aan je partij en de herkenbaarheid daarvan en voor mij was het ook een mooie gelegenheid om het verschil uit te leggen tussen een ledenpartij zoals NSC en een partij met maar 1 lid zoals de PVV. Het was een geweldige middag, ik waande mij in het jeugdjournaal verkiezingsdebat.

Prettige Kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Els van den Bosch (CDA)

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen