maandag 24 juni 2024
spot_img

Midwinterhoornwandeltocht Enkhuizen

Liefhebbers van deze activiteit kunnen zich op zondag 22 december inschrijven, om mee te doen aan een ‘korte’ 8 km of een ‘middellange’ 15 km Midwinterhoornwandeltocht. De start is vanuit het Stationscafé in Enkhuizen en de route gaat via leuke paadjes naar het Weelenpad en door het Streekbos naar de pauzeplaats ‘de Gouwe Stek’.
‘De Gouwe Stek’ kan (na 4 km) ook uw eindbestemming worden, wanneer u zelf voor vervoer zorgt. De twee routes zijn uitgepijld door vrijwilligers van de sportwandelschool en deelnemers krijgen onderweg te maken met Midwinterhoornblazers die de vier tonige “Oale” ten gehore brengen.

‘de Gouwe Stek’
Halverwege de route bent u hier van harte welkom en in de gelegenheid om diverse versnaperingen te kopen voor de inwendige mens. Een broodje worst, erwtensoep, limonades en verse, warme koffie en thee zijn aanwezig.

Locatie start en inschrijven
Startlocatie is het Stationscafé, Stationsplein 2, Enkhuizen. Met gratis parkeerplaatsen langs het spoor. Het vertrek is tussen 10.00 en 12.00 uur. Voorinschrijven kan per internet op www.inschrijven.nl en daarmee bespaard u €1,00 en wachttijd bij de starttafel. Deelnemen kan voor € 5,00 p.p. Na betaling van het startgeld ontvangt u een routekaartje met beschrijving. Na-inschrijving kost € 6,00 en kan op de startlocatie.

Beweeg Mee
Een gedeelte van de opbrengst van de Midwinterhoornwandeling komt ten goede aan het project ‘Beweeg…Mee…!!!’ Dit project is opgezet voor mensen met een beperking. Ook voor deze mensen is het van groot belang aan sport te doen. Mensen met een beperking worden gestimuleerd om mee te doen aan deze speciale wandeltrainingen. Leden van de wandelbonden hebben recht op korting.

Wandelreizen
De Sportwandelschool organiseert voor komend jaar hele leuke wandelreizen maar Luxemburg en de vulkaan-Eifel en zij gaan begin februari weer op de jaarlijkse wintersport. Ga ook mee, je hoeft geen lid te zien om hieraan deel te nemen.

Wandel Bootcamp
Wandel-Bootcamp is er voor mensen vanaf 35 jaar. De al deelnemende Wandelbootcampers in het Streekbos, Hoorn, Wognum en Schoorl zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe tak van wandelen en zien hun conditie en spierkracht in rap tempo toenemen. Bijverschijnselen -zoals het afnemen van uw vetreserves- moet u op de koop toenemen. Elke training is buiten en kent meerdere actieve pauzes, waarin de grote spiergroepen onder handen worden genomen. Er wordt gewandeld in een pittig basistempo, afgewisseld met versnellingen. Een training duurt 5 kwartieren en omvat ruim 6000 stappen. De wandelafstand is rond de 6 kilometer. Neem je per 1 januari een kwartaalabonnement, dan betaalt u slechts twee maanden. Meer informatie vindt u op www.sportwandelschool.nl

Trainer worden?
De trainersopleiding gaat van start in het voorjaar met een introductiedag: Wandelbootcamp, Sportief Wandelen, Nordic Walking. Meld je snel aan per e-mail: info@sportwandelschool.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen