dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Mieke de Beer-Koomen is de Dichter van Medemblik geworden!

Gemeente Medemblik barst van het talent. Dat bleek maar weer uit de zoektocht naar de Dichter van Medemblik. De Westfriese Bibliotheken ontving tijdens de werving de meest prachtige odes aan Medemblik. Gelukkig hielp het publiek de jury bij het kiezen. Zondag werd bekendgemaakt dat Mieke de Beer-Koomen als trotse winnaar uit de bus gekomen is.

Tijdens deze eervolle rol voor een periode van één jaar mag Mieke als Dichter van Medemblik bij bijzondere gelegenheden in de gemeente een gedicht schrijven. De gedichten worden door de Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken op diverse plekken met de inwoners gedeeld.

Over Mieke
Taal is altijd een rode draad geweest door Mieke’s leven. Ze is in Medemblik geboren boven de boekwinkel van haar vader. Toen ze daar opgroeide tussen de tijdschriften en boeken, heeft ze een grote passie voor het geschreven én gesproken woord ontwikkeld. In het dagelijks leven runt ze samen met haar man een communicatiebureau en heeft ze haar tekstbureau echteverhalen.nu. Hiermee geeft ze verhalen van anderen een podium en zorgt ze ervoor dat mensen hierdoor worden geraakt. Maar nu mocht ze zelf het podium op, als trotse winnaar van de Dichter van Medemblik. Mieke: “Dat ik nu mijn passie op een officiële manier mag delen met veel gemeentegenoten vind ik prachtig. Ik wilde zo graag winnen! Ik wil graag bijdragen aan de veelzijdigheid die de gemeente Medemblik in zich heeft. Hoe mooi is het dat ik dat vanuit mijn eigen talent mag doen.”

Aangenaam verrast
De jury – bestaande uit Harry Nederpelt (wethouder gemeente Medemblik), Lea van der Zee (Raad van Toezicht Westfriese Bibliotheken) en Rutie Breebaart (lid Cultuurplatform Medemblik en verbonden aan de Bonifaciuskerk) – was aangenaam verrast door het enthousiasme en de kwaliteit van de dichters. Wethouder Nederpelt vertelt: “De wens voor een Dichter van Medemblik was er al lange tijd. We zijn erg blij dat we nu de gedichten van Mieke de Beer-Koomen kunnen inzetten tijdens bijzondere momenten. Mooi dat er zoveel talent ontdekt is in gemeente Medemblik!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen