woensdag 22 mei 2024
spot_img

Minderjarige vluchtelingen doen vakantiewerk

In Hoorn woont een bijzondere groep alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV’s). Henk de Vries, groepsleider: “Deze kinderen zijn na een lange en vaak heftige reis, in Nederland aangekomen zonder ouders.” Parlan begeleidt ze naar zelfstandigheid en hierbij hoort ook een vakantiebaan!

Melissa Houtsnee van WerkSaam, is de samenwerking aangegaan met Select Uitzendbureau en heeft hen in contact gebracht met het Jongerenloket en Parlan Jeugdhulp Noord Holland Noord. Door het benaderen van werkgevers in de regio en tevens het vervoer te organiseren hebben 20 jongeren oer-Hollandse werkervaring op kunnen doen door pruimen te plukken, bloembollen te sorteren en paprika te snijden.

“Door de verbinding te leggen is er een mooi resultaat bereikt.”

John Overgaag is als directeur van Select, maatschappelijk betrokken bij meerdere Social Return projecten. “Het verschil in cultuur en ervaring mag geen reden zijn om deze jongeren op de bank te laten zitten. Wij kijken niet naar leeftijd of nationaliteit, want voor iedereen die op zoek is naar een baan en de wil heeft om te werken, kunnen we iets betekenen.” En dit geldt ook voor deze vakantiekrachten!

Bij Interpack West-Friesland (IWF), een verpakkingsbedrijf, konden een zestal jongeren aan de slag voor het verpakken van voer voor buitenvogels en andere producten met een agrarische oorsprong zoals bloembollen, plantuien, zaad en zakjes potgrond. Adri Beerepoot, als regionaal ondernemer betrokken bij de lokale samenleving, is tevreden over de inzet van de jongeren. Ze mogen volgend jaar zomer weer rekenen op een vakantiebaantje in Andijk.

Voor meer informatie:
Select Uitzendbureau (088) 11 87 200
WerkSaam Westfriesland (0229) 25 87 58
Interpack Andijk (0228) 59 33 05

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen