maandag 24 juni 2024
spot_img

Minister Cora van Nieuwenhuizen in West-Friesland

Op maandag 23 april komt de minister naar West Friesland. Zij zal uitleg geven over de beslissing om het vliegveld Lelystad een jaar uit te stellen. Ook wil ze in gesprek over de wijze waarop we betrokken willen worden in het vervolgtraject.Op bestuurlijk niveau heeft men al vorig jaar gevraagd aan het ministerie van I en W wat de impact is en waarom men besluit om een laagvliegroute boven Andijk in te plannen. Daarop is lange tijd geen reactie gekomen.

Burgemeester Frank Streng en Maria Weeber; coördinator stop laagvliegroutes boven West-Friesland zullen Medemblik vertegenwoordigen. Om 14.30 komt de minister naar het Stadhuis van Hoorn. Om 16 uur kunnen journalisten haar interviewen.

Maria Weeber van PWF heeft een grote groep bewoners vanuit Andijk en omgeving verzameld, die zich zorgen maken over de geluidsoverlast, de ultra fijnstof en de veiligheid van deze laagvliegroute. De route vanuit Lelystad AirPort gaat naar Groot Brittanie, over Andijk, richting Bergen. 120 dagen per jaar. Nu zal dit nog maar om een paar toestellen gaan. Maar men is in Andijk angstig voor toename van vliegbewegingen op deze route.
Het ministerie heeft Maria verzekerd dat men de route boven Andijk gaat perfectionaliseren, verbeteren naar een betere oplossing, als dat mogelijk is.
Andijk Staat op de kaart, na het bezoek aan kamerleden en de tocht in Andijk.
Het Andijkse spandoek zal in 11 andere dorpen in Nederland via een stille tocht worden gedragen en dan aan de minister worden overhandigd over twaalf maanden, als zij een nieuwe beslissing moet nemen over Lelystad AirPort.
Op het spandoek staan handtekeningen van de plaatselijke politiek en de burgemeester en de organisaties die tegen laagvliegroutes zijn.
Alle actiegroepen in Nederland zijn met elkaar verbonden. Dat is een sterk verbond. Met veel deskundigen. Elke twee maanden is er overleg in Hattem.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen