donderdag 18 juli 2024
spot_img

Mislukkingen zijn het begin van iets nieuws en unieks

Roy Valentijn (34) is naast kapper ook kunstenaar met verf. Hij schildert op doeken. “Maar ook op koffers, kisten, potten, jassen of andere kledingstukken. Ik laat me niet beperken, maar geniet juist van de uitdaging dat het vandaag anders gaat dan gisteren.”

Roy noemt zijn stijl sub-fantalistisch. “Mijn kunstwerken zijn uniek, kleurrijk en allemaal gemaakt met acrylverf. Verder is alles mogelijk, ik heb geen regels die mij beperken. Het is in deze drukke wereld best wel eens lastig om ‘nergens aan te denken’, maar door ‘zo vrij als een kind gewoon te beginnen’ met schilderen kan ik mijn creativiteit kwijt.”

Op de grond
Al ruim 15 jaar heeft Roy de schilderskwasten met regelmaat vast. “Allereerst werkte ik op de grond. Het was de enige mogelijkheid die ik had, een ezel om een werkstuk op te plaatsen had ik nog niet en daar had ik ook geen ruimte voor. Groot voordeel van op de grond werken is dat de verf niet kan gaan druipen. ”Roy vertelt verder: “Nu ik een eigen werkplek heb, werk ik wel eens op de grond, maar toch vooral staand. Dat geeft mij als artiest meer mobiliteit. Het kunstwerk laat ik echter liggend drogen direct na ondertekening!”

Mislukken kan niet
Nooit een vastomlijnd plan, nooit weten hoe het wordt, reageren op wat er op het doek verschijnt? “Dus gaat het ook wel eens mis, in elke geval anders dan ik bedoel. Dat zou je mislukken kunnen noemen. Voordeel van deze verf is dat het snel droogt en je er weer overheen kunt werken. De grootste mislukkingen hebben al geleidt tot de prachtigste werkstukken. Het zijn leerprocessen. Zo’n ‘mislukking’ zie ik dus liever als het pad naar iets unieks!”

Priscilla
Het zakelijk deel wordt grotendeels gedaan door de vriendin van Roy, Priscilla. “Het makkelijkst is mijn rol te omschrijven als ‘zorgen dat Roy kunstenaar kan zijn’. Ik zorg dat de website en social accounts op orde zijn, ik organiseer activiteiten en exposities. Ik sta de pers te woord en handel het financiële deel af,” legt Priscilla uit. “Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. We vullen elkaar op die manier ook prima aan en het werkt zo prima voor ons.”

Kleed, kleding, schilderij
Alles wat te beschilderen is, kan Roy verfraaien. Dus vindt u niet op de website wat u zoekt? Neem dan contact op. Bent u graag aanwezig tijdens het maken van uw unieke kunstwerk? Zelfs dat is bespreekbaar. Spijkerjasje of leuke pet, merchandise regelt Roy ook zelf. Zelfs een vloerkleed behoort tot de opties. “Zoals ik meteen al zei: Ik laat me niet beperken door regels, ik geniet van het creatieve proces!”

Atelier bezoeken
Het atelier vindt u aan de Bollenmarkt 9G, 1681 PJ Zwaagdijk-Oost. Wilt u een afspraak maken mail dan naar info@royvalentijn. Wilt u meer van de werken van Roy zien neem dan alvast een kijkje op www.royvalentijn.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen