maandag 22 april 2024
spot_img

Mmmm, dat wordt smullen!

Het is altijd bedrijvig bij het familiebedrijf van Bakker Koning. Dag en nacht -vooral in de nacht- branden de lampen in de Bakkerij aan de Schrepel in de Goorn. “Onze bakkers zijn dag en nacht bezig met het creëren van de lekkerste broden, koeken en gebak uit de West Friese regio. Al meer dan zeventig jaar werken wij vol passie aan onze ambachtelijke West-Friese producten.”

Gerard Borst leidt ons rond door het pand waar de bakkerij gevestigd is. We krijgen o.a. een prachtig haar bedekkend petje op en moeten een witte overjas aan over onze kleding. “We werken hier met voedsel en dus is hygiëne zeer belangrijk. Altijd al en nu tijdens de pandemie zijn de regels zelfs nog meer aangescherpt.” Dus zetten we allemaal een schoon mondkapje op en gaan ons neus achterna, de geur van vers gebakken brood tegemoet.

Broden en bollen
Overal waar we kijken staan karren vol bolletjes. Zacht en hard, bruin en wit, net uit de oven of al klaar om ingepakt naar de winkels gebracht te worden. “We voorzien vanuit deze bakkerij maar liefst 12 winkels dagelijks van verse producten en dat gaat inderdaad om heel veel broden en kadetten, ” vertelt Gerard. Ondertussen staan er overal mensen te werken en rollen karren heen en weer. De bedrijvigheid is enorm, niemand staat stil.

Ambachtelijk brood
“Wij bereiden op een ambachtelijke wijze een veelzijdig broodassortiment voor de klant. Met een knapperige bite of juist een heerlijke zachte boterham. Brood is er in heel veel varianten. Van volkorenbrood tijdens het ontbijt, een knapperige tosti gemaakt van witbrood of een ovenvers stukje stokbrood met een kruidige dip bij het natafelen of de borrel.

Ambachtelijk handwerk voor heerlijke Jodekoeken.

Bakker Koning houdt goed in de gaten wat de trends zijn en waar vraag naar is. Sommige winkels verkopen vooral het vertrouwd West-Fries volkoren. Volendammers gaan voor de hun even vertrouwde flippen. Gerard licht toe: “Volendammer flippen zijn van binnen net niet gaar. Dat druist volledig in tegen onze bakkersgewoonten. Het was dan ook een hele klus om dit receptuur inclusief de juiste bakwijze onder de knie te krijgen. Maar gezien de afzet hebben we het inmiddels helemaal onder de knie!”

Onze winkels
U vindt Bakker Koning nu ook in Andijk (W.C. Beldershof). Gerard: “We zijn er voor onze klanten. Met vertrouwde gezichten achter de balie, leuke acties en reclames die met het seizoen meegaan.”

Spelt, volkoren of glutenvrij
“We proberen al onze klanten het lekkerste brood te bieden, maar smaken verschillen. Iedereen heeft een eigen voorkeur. Daarom maken we ook zo veel verschillende broden, van verschillende graansoorten en samenstelling. Speltbrood wordt gemaakt van spelt, dat is een winter graansoort en lijkt veel op tarwe. Spelt heeft een licht nootachtige smaak. Volkorenbrood bestaat uit volop vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten en is dus écht gezond! Een volkorenbrood is dus een vezelrijk brood. Voor onze klanten met de aandoening: coeliakie, oftewel glutenintolerantie bieden wij een glutenvrijbrood aan. Gluten zijn een onderdeel van het eiwit dat in verschillende granen voorkomt.”

Gevuld met spijs
Bakker Koning kent ook een veelzijdig koekassortiment. “Ons assortiment bestaat uit veel meer dan alleen koek. Denk hierbij aan verschillende soorten cake en grote gevulde koeken. Onze grote gevulde koeken zijn rond, gevuld met zuivere amandelspijs. Proeven is de enige manier om er achter te komen hoe heerlijk ze zijn.”

Gebak en taart
Er zijn maar weinig feestjes, verjaardagen of jubilea zonder taart. Ons taartenassortiment bestaat o.a. uit traditionele slagroomtaarten, maar we hebben dat aangevuld met themataarten. De met marsepein versierde taarten zijn verkrijgbaar in o.a. in de thema’s Lego, Fortnite, Voetbal, Frozen en Unicorn. Leuk om te geven én leuk om te krijgen.
Bestel uw gebak in een van de winkels of via de webshop. Ziet iemand in uw familie of kennissenkring Abraham, Sarah of viert u een ander jubileum? De jubileumkoeken van Bakker Koning zijn gemaakt van roomboterkoekdeeg gevuld met zuivere amandelspijs. De koek is luxe afgewerkt met crème, marsepein en chocolade. “Wilt u liever een slagroom variant? Dat is bij ons ook mogelijk.”

Vers garantie
Brood en gebak kunt u gerust even bewaren, maar vers is altijd het lekkerste. Wij bieden al onze klanten daarom vers garantie: vandaag gebakken, vandaag in de winkel! Dat geldt voor al onze winkels. Kom langs in één van de winkels en ervaar het zelf.

Contactgegevens
“Wij doen ons werk met pure passie én een lach, dat proeft u!” Bestellingen kunt u doen in de winkel of online. De website www.bakkerkoning.nl wijst u de weg. De Bakkerij staat aan Schrepel 19, 1648 GC in De Goorn.
Voor vragen kunt u bellen naar 0229 – 541432 of uw e-mail sturen aan info@bakkerkoning.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen