donderdag 18 april 2024
spot_img

MOET IK MIJN TESTAMENT AANPASSEN NA SCHEIDING OF ONTBINDING SAMENLEVINGSCONTRACT?

Had u nog geen testament en is uw relatie geëindigd?
Dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Is dit wel uw wens?

Had u al een testament en is uw relatie geëindigd?
Staat in uw testament dat uw partner (één van) uw erfgenamen is? Pas nadat de scheiding rond is vervalt dit. Tot die tijd erft uw aanstaande ex nog gewoon van u. Kijk daarom na of er in uw testament een ontsnappingsclausule is opgenomen en vraag de notaris om advies. Het is op ieder moment mogelijk om uw testament aan te passen.

Heeft u kinderen?
Dan kan het zijn dat bij uw overlijden en het overlijden van uw kind (tegelijkertijd of nu u), uw ex-partner erfgenaam is. Wilt u dit uitsluiten, pas dan uw testament aan.

Let op: Zolang u nog niet gescheiden bent, bent u nog steeds elkaars erfgenamen, zelfs als het echtscheidingsconvenant al is ingediend bij de rechtbank. Is uw samenlevingscontract nog niet is ontbonden en heeft u uw partner in uw testament als erfgenaam benoemd, dan geldt hetzelfde.

Gratis controle testament: U kunt gebruikt maken van ons gratis half uur of de gratis inloop om uw huidige testament te laten controleren of om advies te vragen voor uw situatie.

Extra informatie over zaken die u kunt regelen in een scheidingstestament? Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief via www.mantelvoors.nl of kijk op onze website of bel Andijk 0228-592224/Benningbroek 0229-591264

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen