woensdag 24 juli 2024
spot_img

Mooie Jongens rocken de kerst

Op donderdag 19 en vrijdag 20 december sluit het Martinuscollege het kalenderjaar af met haar traditionele kerstviering. Lekker eten en gezelligheid met elkaar, maar ook goede muziek! The Pretty Boys hopen met hun Christmas Special de zalen weer plat te spelen.

Matthe Venneker liep al langer rond met het idee om binnen het Martinuscollege meer met muziek te gaan doen. Hij is leraar en op school draait hij zijn lessen en bereidt ze voor. Hij houdt zijn administratie bij, schuift aan bij vergaderingen en heeft ouderavonden en studiedagen. ,,Maar je wil ook wel eens iets anders doen dan alleen je werk”, geeft hij aan. ,,Af en toe ga je op excursie een lekker dagje weg, maar toch wilde ik er nog iets naast.”
Zo zijn The Pretty Boys geboren.

Smaakte naar meer
Nadat hij in de zomer van 2018 samen met zijn collega Maarten Jong een akoestisch optreden gaf op de bruiloft van vakbroeder Sander de Vries, smaakte de muziek naar meer. Matthe en Sander spelen gitaar en vroegen Maarten of hij weer vaker wilde zingen. ,,We wisten dat ie ja zou zeggen,” vertelt Sander, ,,hij is namelijk zo’n pronkerige Dandy en die wil maar wat graag frontman spelen.”
Maarten beaamt dit: ,,There’s only room for one hysterical Diva in this band!!” zegt hij lachend. Met muzikaal genie Jonas Verdonschot achter het keyboard en leerling Erik Visser als drummend wonderkind waren The Pretty Boys compleet.
Een jaar later: een groeiende fanbase en gevulde aula’s met een enthousiast publiek, die keihard gaan op vrolijke poprocksongs. Daarnaast is er wekelijks veel gezelligheid in hun oefenruimte La Maison Pretty Boy. De mooie bubbel van het muzikantenbestaan is een heerlijke manier voor The Boys om energie op te doen na een dag leraar spelen in het burgermansleven.

The Pretty Boys Christmas Special
Als huisband van het Martinuscollege worden zij voor vele optredens gevraagd: diploma-uitreikingen, jubilea, afscheid van collega’s en de afsluiting van het schooljaar in juli. Het is dus geen verrassing dat de band ook tijdens de kerstviering optreedt. Met hun The Pretty Boys Christmas Special verzorgen zij zelfs meerdere optredens op een avond.
,,En dan de volgende morgen weer,” zegt Jonas. ,,Het is wel spannend, want het voelt als een mini-tour. Maar aan de andere kant: daar hebben onze invloeden The Beatles, Oasis en The Kik ook nooit moeilijk over gedaan. Heerlijk, muziek maken!”

Spannend
Voor leerlingen is de kerstviering op school natuurlijk een hele belevenis, maar ook een beetje spannend. Flikkerend kaarslicht in het donker, terwijl je van je kerstontbijt of –diner op school geniet. Je wilt niet teveel laten blijken dat je het leuk vindt, want dat is niet stoer voor je klasgenoten. Niet stoer voor haar…ze zit bij haar vriendinnen, gezellig te keuvelen. Even gaat ze staan, snijdt een stukje kerststol. Keek ze nou jouw kant op? Of toch naar die gast, naast je? Je weet het niet en voor je het door hebt ben je per ongeluk verliefd.

Gelukkig spelen The Pretty Boys.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen